Клетъчен глад. Що е то? Как да го задоволим?

Клетъчен глад

Клетъчен глад – през последното десетилетие темата за здравословното хранене и правилният избор на храни се превърна във водеща. Специалисти в сферата на храненето, бодибидъри, блогъри, влогъри – говорят, пишат и споделят своите виждания за здравословното хранене, за това кои храни да предпочетем, за да помогнем на тялото ни да бъде по- дълго младо, красиво и здраво.

В магазините може да видите цели щандове с продукция, която е наречена био, но за чийто произход нямаме сигурна информация и чиято цена е непосилна за много семейни бюджети. На опаковките на повечето козметика надписите приканват с гръмките си заглавия- “обогатено с витамини и мирали”, “с омега 3 и 6” и т.н.

Здравето винаги ще има основно значение в живота ни, което го прави добър маркетингов трик на редица производители, които продават своите продукти само със заглавието на етикета, но на гърба им съставът говори друго, когато става дума за качество.

Съвсем логично пред нас изниква един въпрос.

Достатъчно ли е да си купуваме БИО храни или витамини от аптеката, за да си гарантираме здраве?

Отговорът, до които и без наша помощ ще достигнете е по- скоро отрицателен.

Темата, която ще развием пред вас е пропускана често, когато става дума за здравословен начин на живот, а според нас е основата на всяка крачка към промяна в тази насока.

Клетъчен глад. Какво е това?

Клетъчен глад или клетъчното гладуване поразява целия ни организъм. Това е хроничен дефицит на  аминокиселини,  макро- и микроелементи, витамини, ферменти, мастни киселини, качествена вода.

Ако физическия глад бързо може да бъде задоволен, то при клетъчен глад нещата не стоят съвсем така. За нормалното функциониране на клетките ни ежедневно е нужна храна– богата на активни вещества, които да бъдат успешно усвоени от организма, кислород, без който животът е немислим и добър хормонален фон.

Дефицитът без значение на кой микроелемент води до появата на негов антагонист – тежък метал. Наличието на тежки метали е причина за падане на имунитета. Вследствие, на което вирусите успешно ни атакуват заедно с паразити и гъбички.

Храната е източник на вещества, без които животът не би бил възможен – протеини или още познати като белтъчини, мазнини, въглехидрати, минерали, витамини и вода.

Приетата от нас храна се усвоява след преработка от организма и ние си набавяме така нужната ни енергия за живот. Една част от нея организмът ни черпи, за да поддържа определена температура в тялото ни, а останалата част служи за функционирането на органите, възстановяването и растежа на клетките.

Един от най-големите помощници в този на пръв поглед лесен процес са ензимите, които разграждат приетите храни до прости химични елементи и с помощта на кръвта ги превозват до клетките, за да възстановят запасите си.

С развитието на технологиите и откриването на все по-нови и иновативни начини за бързо и евтино производство, качеството на продукцията не винаги се подобрява и храната е един от продуктите, чието качество страда за сметка на евтиното производство. Вследствие, на което клетките стават все по-гладни.

Когато се роди дете любимо занимание на роднините е да видят коя външна черта е наследило малкото бебе от своите родители, но заедно с красивите черти се наследява и хранителният дефицит, който е кодиран в клетките на потомците му – клетъчен глад.

Този дефицит, за да бъде запълнен, дава началото на един цял отрасъл в хранителната индустрия, който често бива разглеждан от хората без познания като химия, а именно “хранителните добавки“.

Хранителните добавки, за чието терминологично значение споменахме в предишната ни статия – Да развенчаем митовете за отслабването, съдържат храна и растения, които приемаме в ежедневието си, но процентното съдържание на полезните елементи в тях, които са ни необходими, се съдържа в много малка доза в обикновените продукти, които можем да си закупим от магазина. Втората част, добавка е именно защото те допълват основните ни хранения през деня, но не ги заместват.

Въпреки, че от начало ви представихме един на пръв поглед песиместичен възглед за развитието на нашите клетки, науката е успяла да намери решение, с което да възстановим така търсения от нас баланс в тялото ни.

Ние като ваши помощници ще ви предложим няколко варианта за справяне с горепосочения проблем, които през годините сме проверили чрез личния си опит и смятаме, че могат да бъдат, от помощ и за вас:

Зелена Енергия от АкваСорс
Клетъчен глад

Зелената енергия е суперхрана, чието предназначение е за поддържане на имунитета и клетъчното здраве. Тя е страхотен източник на енергия благодаряние на своите съставки –  AquaSource водораслиорганична алфалфа и хавайска спирулина

Хавайска спирулина е едноклетъчно синьо-зелено водорасло, богато на белтъчини, витамини и други жизненоважни хранителни вещества. Този вид спирулина се преработва натурално и расте около година на перфектния климат на Хавай. Преминала е през тестове за чистота, гарантиращи качество и хранителна стойност.

Органична алфалфа или още наричана люцерна е хранителен източник, който е познат на много от нас. Известна със своите дълги корени, чрез които се добиват минерали, аминокиселини и хранителни вещества от почвата. Веществата, които съдържа не само са концентирани, но и са в лесно усвоима форма.

АФА (Aphanizomenon Flos-Aquae) са микроводорасли, едни от най-чистите и най-богати на минерали. Те се добиват от високопланинското езеро Кламат в щата Южен Орегон. Начинът им на обработка им позволява да запазят максимално своите свойства. Те са чудесен помощник за умствената дейност и намаляването на умората и изтощението, които са главни последици от забързаното ни ежедневие.

Коластра Колактив AquaSource

Коластрата е хранителна течност, суперхрана, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници веднага след раждането, още преди появата на млякото. Тя е сложната комбинация от хранителни вещества, чиито съставки не могат да бъдат набавени в достатъчно количество от други храни. Подходяща за хора, които спортуват активно, коластрата укрепва имунната система, спомага за растежа на децата, укрепва костите, подобрява тонуса и настроението.

За дамите, и не само, една приятна новина, тази хранителна добавка забавя процеса на стареене и удължава продължителността на живота. Все предимства, които не са за изпускане.

Супер плодова енергия C (Витамин Ц)
Клетъчен глад

През последните месеци бе една дефицитна стока, търсена като превенция от Covid- 19, но предимствата на Супер плодовата енергия C далеч не се изчерпват само с това.

Плодовата енергия е един чудесен антиоксидант подходящ за грипните сезони, които през последните години зачестиха, който възстановява и укрепва имунитета. Ако сте от хората с активен живот или спортът е ваша професия, то този продукт може да бъде ваш пръв помощник със своите богати запаси на желязо, магнезий и минерали.

Заобикалящата ни среда, в която замърсеният въздух, пасивното и активно пушене, алкохолът за отмора и храненето с киселинни храни са ежедневие вредят на нас, но най- вече на клетките ни, които страдат от оксидативен стрес. Вследствие, на което се получават симптоми като умора, сънливост, нарушена памет, умора в мускулите, лош дъх и още други симптоми от конкретни органи. Тук отново на помощ идва Супер плодовата енергия, която се бори с оксидативния стрес.

Комплекс течно злато

Златото определено винаги е бил и дълго ще бъде един от най-скъпите благородни метали.

Ние днес ще ви разкажем за едно не по-малко ценно злато, което ни набавя така ценните за на Омега 3, 6, 7 и 9 мастни киселини. За полезните свойства на този вид мастни киселини се говори навсякъде от редица специалисти.

Омега-3 мастните киселини повишават нивата на добрия холестерол и понижават триглицеридите, подобрява се паметта и концентрацията.

Не е тайна, че здравият сън е един от най-добрите лечители на нашето тяло, който също може да бъде подобрен с приема на течно злато.

Красивото и стегнато тяло, сияйната кожа са мечта за всеки и този продукт е чудесен помощник за ускоряване на процеса по достигане на тези цел.

Продуктът, който ние ви препоръчваме съдържа специален състав.

Масло от усойниче, което осигурява стеаридонова киселина, която много по-лесно се преобразува , отколкото Омега-3 мазнините.

Масло от морски зърнастец, което набавя Омега-7 мастни киселини, съдействащи за поддържането на здрава кожата, на фините повърхности на дихателната и храносмилателната системи.

Течното злато е подходящо и за всички членове на семейството от най- малкия до най-големия, без значение дали са месоядни, вегетарианци или вегани. Производството му не застрашава делфините, а съставът му е 100 % растителен.

Още един полезен съвет от нас свързан с количеството дневен прием на Омега 3. Проверете процентовото си количество подкожни мазнини и приемайте толкова грама Омега 3. Например, ако имате 20 % подкожни мазнини, дневният ви прием на Омега 3 ще бъде 20 грама.

ВОДОРАСЛИ АФА AquaSorce

Последният суперпомощник, но въобще не на последно място, който ще ви представим са Водораслите АФА. Полезна и балансирана храна, която се добива в екологично чист район на езерото Горен Кламат в Каскадните планини в щата Орегон в САЩ, а качеството не съмнено е важно, особено когато говорим за ползите на продукта.

Водораслите АФА са богатство на полезни и нужни ни вещества като витамини, минерали,антиоксиданти, протеин, аминокиселини, мастни киселини и невропептиди.

В забързаното ежедневие намаляват умората и изтощението, влияят благоприятно на нервната ни система, а знаете, че там се крие ключа за голяма част от болестите ни, подобрява умствената ни дейност.

Това е само една малка част от качествените продукти, които могат да подобрят живота ви.

Не забравяйте, че грижата за тялото не започва от вън, а от вътре. Ако искате да постигнете видими резултати трябва да се грижите за себе си на емоционално, физическо и клетъчно ниво. Нека първо нахраним най-малката ни съставна единица – клетката, а тя ще ни се отблагодари със здраве, красота и дълголетие, които ще предадем и на нашите потомци.

Leave a Comment

Начало
Акаунт
Количка
Търси