Natural Being Халал сертификат

С най-голяма гордост бихме искали да ви съобщим, че козметика ни Natural Being е серифицирана с Halal сертификат.

Продуктите Natural Being предлагат лека, не толкова сложна формула, която ще помогне на кожата ви да цъфти! 

Наслаждавайте се на натурална красота и здрава кожа с гамата Natural Being Козметиката Natural Being е сертифицирана като натурална от BDIH и отговаря на Халал стандартите. 

Основни съставки Активен мед от манука Токоферол Доказано връща жизнеността на кожата, като Витамин Е действа като силен антиоксидант, който подпомага предпазването от свободните радикали основна причина за стареенето нежно стимулира възстановяването на клетките чрез хидратиране и задържане нивата на влажност, без усещане за омазняване, оставяйки в сила от здраве. 

Natural Being халал сертификат

Масло от манука Уникалните му антибактериални, противогъбични и противовъзпалителни свойства предпазват от микроорганизмите, причиняващи възпаления и петна.

Какво представлява Halal сертификата?

„ХАЛАЛ“ (Арабски: حلال / Eng.: Halal) е специфичен термин в Ислямската религия, който на Български може да бъде преведен като ‚Допустимо‘, ‚Позволено‘ или ‚Разрешено‘. В обхвата на думичката „ХАЛАЛ“ влизат позволените неща за ‚Мюсюлманите‘ съгласно ‚Ислямските Правила‘.

„Мюслюмани“: са хора които следват и практикуват Исляма, вярват в единството на АЛЛАХ и че Коранът е свещена книга съдържаща словесното слово на Всевишния, разкрито чрез пратеника на АЛЛАХ Мохамед (АЛЛАХ да го благослови и с мир да го дари).

„Ислямски Правила“: това което АЛЛАХ утвърждава за Мюсюлманите, което произтича от неговите правила от Свещения КОРАН, изказванията и практиките (Сунна) на Пратеника на АЛЛАХ Мохамед (АЛЛАХ да го благослови и с мир да го дари) както и неговите думи и поведения (Хадиси) които са високо ценени от Мюсюлманите и се приемат като общо правило.

Мюсюлманите трябва да консумират само чисти и здравословни храни и напитки отговарящи на Ислямските Правила. Не-Чистите (Najis) храни, мършите (Al Maita), фатално пребитите животни (Mawqouza), задушените животни, животни които умират в резултат на падане от високо (Motardiah), животни, които не са заклани в Името на „АЛЛАХ“, или консумацията на животни като прасета, кучета и техните потомци, са строго забранени от Ислямската Религия.

Ако трябва да добавим още примери за Неджис (Najis) това са: кръв и нейните странични продукти, всяка течност и предмети изхвърлени от отворите на хора или животни като: урина, плацента, екстременти, повръщения, гной, сперматозоиди, яйцеклетки и подобни се категоризират като Не-Халал. Има и случаи в които храната дори да е чиста (Tahir/Тахир) ако в категория Не-Джаиз (забранена от Исляма) се забранява консумирането и (като пример може да се даде: ‚дрогата‘).

ХАЛАЛ терминът и Халал Сертификацията освен храните и напитките включва и козметиката, фуражите, текстила, пакетажът, туризма, фармацевтиката, банкирането и финансовите услуги, химическата индустрия, земеделието, кетъринг услугите, машинната индустрия, логистиката и транспорта.

Целта на „Халал Сертификацията“ е да се планират, наложат, проследят, одитират и документират целите процеси на производство и услуги. Ако се даде пример за Халал Сертификационният процес в една база където се произвеждат храни: процесът започва от проверка на източника на суровините, продължава със складирането на суровините, по нататък преминава в процеса на производството, после пакетажа след което се проследява складирането на крайният продукт. От там се следи логистиката и дисплея в пазара на Халал продуктите преди да бъдат закупени от крайните клиенти. Всичко това се документира и проследява по начин, който дава възможност на по-нататъшни етапи да бъдат удовлетворени запитванията относно Халал съдържанието и процесите на заинтересованите страни от Халал Сертификата.

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси