AquaSource Водорасли - Оптимално хранене със Суперхрана от най-чистия източник

AquaSource Водорасли – Оптимално хранене със Суперхрана от най-чистия източник

Нашата Суперхрана AquaSource водорасли, е основа за много от нашите хранителни добавки. Поради това е особено важно да се знае защо тези водорасли се смятат за една от най-добрите хранителни добавки, предлагани на пазара. Много са предимствата им, за които може да се споделя.

Най-пълноценната и балансирана натурална храна 

Учените са наясно от векове, че водораслите са хранителен източник и хранителна добавка. Обект на техните изследвания са ставали различни видове водорасли по целия свят.
Един особено хранителен тип водорасли са известни като „синьо-зелени водорасли“ (Aphanizomenon flos-aquae или AFA).

Най-висококачествените синьо-зелени водорасли растат в езерото Горен Кламат в Каскадните планини в северозападната част на щата Орегон, САЩ. По дъното на това древно езеро, захранвано от седемнайсет чисти планински потоци и геотермални извори, има десетметров пласт минерални утайки, което обяснява защо то е с най-богатите на минерали алкални води на нашата планета. Именно това е мястото, където растат водораслите на AquaSource. Откритите тук синьо-зелени водорасли имат забележителен нутриционистичен профил. Нищо не може да се сравнява с техните хранителни качества (вижте Таблица 1).

Таблица 1 – Хранително съдържание на AquaSource водораслите

Запазване на хранителната стойност посредствомBioActive Dehydration®

AquaSource водораслите се събират и обработват така, че пристигат живи и свежи на мястото за сушене. Следва процесът на сушене, който е необходим, за да може тази Суперхрана да бъде обработена и пусната в продажба. Но запазването на хранителната стойност на всяка растителна храна е огромно предизвикателство, като най-важно е свеждането до минимум на вредата от излагането на висока температура и влиянието на кислорода (окисляване). Влошаването на нутриционистичния профил расте пропорционално с времето на излагане на водораслите на въздействието на тези два фактора.
BioActive Dehydration® решава този проблем, тъй като позволява сушенето да бъде извършено при много по-ниска температура и за много по-кратко време. Както е илюстрирано на Фигура 1, при процеса на BioActive Dehydration® температурата, на която се излага продуктът, никога не превишава 41ºС и превишава човешката телесна температура (37ºС) за по-малко от 2 минути. Ако сравните този метод с други техники като традиционното сушене чрез пулверизация и Window Refractance Drying, ще установите, че при тях температурата е много по-висока, а продължителността – много по-голяма, което увеличава риска от понижаване на хранителната стойност.

Фигура 1 – Сравняване на BioActive Dehydration® с други разпространени методи на сушене. Обърнете внимание, че сушенето се прави при по-ниска температура и за по-кратко време, като по този начин хранителната стойност се запазва много по-добре.

*Здравни твърдения, одобрени от ЕОБХ: 
Европейският орган за безопасност на храните (ЕОБХ) потвърди ползите за здравето от AquaSource водораслите въз основа на документираните му нутриционистични профили – изискванията за хранителните качества, на които трябва да отговарят храните, за да удовлетворяват хранителните нужди и да бъдат полезни за здравето. Една от ключовите цели на този Регламент е да гарантира, че всяко твърдение върху етикета на всяка храна в ЕС е ясно и недвусмислено научно потвърдено.

Ето някои ключови хранителни елементи и ползи от AquaSource водораслите:
• Витамин В12 спомага за увеличаване на енергията и за намаляване на чувството за отпадналост; подпомага здравето на храносмилателната система; подкрепя нервната система и нормалната когнитивна функция.
• Витамин В5 подпомага метаболизма; спомага за поддържане на здрава кожа; подкрепя нервната система, за да подпомогне за справяне със стреса в съвременния начин на живот.
• Витамин С спомага за намаляване на чувството за отпадналост, а също и допринася за по-добра когнитивна функция; от съществено значение за имунната система; необходим и за образуването на колаген – основен структурен протеин в съединителната тъкан.
• Витамин Е допринася за предпазване на клетките от оксидативен стрес.
• Желязо – важно за образуването на хемоглобин. Допринася за по-добра когнитивна функция и за намаляване на чувството за отпадналост и умора.

AquaSource водораслите осигуряват значително количество от споменатите по-горе минерали и витамини в 100% натурална, бионалична форма. Това дава основание за одобрение от ЕОБХ на твърденията за висока хранителна стойност на AquaSource водораслите и щадящия производствен метод, свеждащ до минимум загубата й.

Гаранция за качество

За осигуряване на високо качество отделните процеси се контролират постоянно през целия производствен цикъл. Периодичното вземане на проби за изследване от всяка партида цели да удостовери, че високото качество на продукта се поддържа неизменно.
От изсушените водорасли се вземат проби за анализ на: стандартното преброяване на общото микробно число и на колиформните бактерии, ешерихия коли, стафилококи, салмонела, гъбички, плесени, листерия, влага, микроцистин и тежки метали (живак, олово, арсен, кадмий). Ако резултатите съответстват на спецификациите, водораслите се изпращат във Великобритания, където се капсулират, слагат се в опаковки и се етикетират. Всички тези процеси отговарят на изискванията на Добрите производствени практики (ДПП). Производствените съоръжения във Великобритания имат сертификат от Британския консорциум на търговците на дребно (BRC), глобален стандарт за храните, опериращ в повече от 140 страни. Съоръжението има сертификат за екологично чиста преработка. Aphanizomenon flos-aquae, водораслите от езерото Кламат, има сертификат за екологична чистота: 100% екологично чист продукт в съответствие с USDA Standard 7 CFR Part 205. Освен това, след пристигането в нашия склад, всяка партида се изследва, за да се удостовери, че отговаря на различни вътрешни AquaSource стандарти за качество.

AquaSource водораслите като Суперхрана

Нашите водорасли вече са признати за Суперхрана. Това означава, че са изключително богат на нутриенти хранителен източник, осигуряващ значително количество антиоксиданти, полифеноли, витамини и минерали. Освен че са извънредно питателни, суперхраните могат да подпомогнат процеса на естествено възстановяване на тялото и да допринесат за удължаване продуктивността на живота.

Ключови качества, които ги правят особено желани:

• Един от най-пълноценните и питателни хранителни източници, открити в природата.
• Процесът на BioActive Dehydration® съхранява максимално хранителните качества.
• Осигуряват широка гама хранителни вещества, включително витамини, минерали, антиоксиданти, протеини, аминокиселини, мастни киселини и невропептиди.
• Допринасят за намаляване на чувството за отпадналост и умора.
• Спомагат за поддържане на имунната система.
• Подпомагат нормалните когнитивни функции, което е важно за паметта и възприятията.
• Предлагат се във вид на капсули (съдържащи единствено и само водораслите) и под формата на прах или течност.
• AquaSource водораслите на под формата на прах и във вегански капсули са регистрирани в Сдружението на веганите във Великобритания (The Vegan Society).

1 thought on “AquaSource Водорасли – Оптимално хранене със Суперхрана от най-чистия източник”

  1. Pingback: АкваСорс Водорасли Афа – сертифицирани органични водорасли

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси