10 Удивителни Факта за Синьо-зелените Водорасли АФА
10 Удивителни Факта за Синьо-зелените Водорасли АФА

10 Удивителни Факта за Синьо-зелените Водорасли АФА

Добре дошли в тайния свят на синьо-зелените водорасли АФА! В тази статия ще се запознаем с 10 удивителни факта за Синьо-зелените Водорасли АФА, които може би не знаете за тях. От загадъчния произход в сладководните езера през приликата им с какаото до ползите за здравето ни. Представяме ви най-интригуващите страни на синьо-зелените водорасли АФА. Готови ли сте за това пътуване ?

1. Какво знаем за синьо-зелените водорасли АФА?

Синьо-зелените Водорасли AFA (Aphanizomenon flos-aquae) са суперхрана и предлагат множество ползи за здравето:

Високо Съдържание на Протеини: Съдържат около 60% протеин, включително всички важни аминокиселини. Този висок протеинов профил ги прави отличен източник за поддържане на мускулната маса и общо физическо благосъстояние.

Естествен източник на Витамини и Минерали: Водораслите АФА предоставят богатство от витамини (A, C, E, К) и минерали (желязо, калций, магнезий), които играят важна роля в различни биологични процеси в организма.

Благотворни За Имунната Система: Изследвания показват, че консумацията на АФА водорасли може да подпомага имунната система, благодарение на антиоксидантните им свойства.

Съдържат Омега-3 Мастни Киселини: Водораслите са източник на важни омега-3 мастни киселини, които подпомагат здравето на сърцето и мозъка.

Подкрепят Когнитивните Функции: Изследванията показват благоприятен ефект върху когнитивните функции и паметта.

Детоксикация и Подпомагане на Здравето на Кожата: Хлорофилът във водораслите подпомага детоксикацията и подобрява здравето на кожата, косата и ноктите

Бета-Каротен: Водораслите AFA са като чудесна палитра от приказни цветове, тъй като са наситени с бета-каротен. Този важен елемент не само им придава зелена наситеност, но и играе ключова роля за поддържане на здравето на нашата кожа, коса и нокти.

Аминокиселини в синьо-зелените водорасли АФА

Дълбоко във водораслите се крият всичките осем незаменими аминокиселини. Аминокиселините са органични съединения, които играят много критична роля в нашето тяло. Имаме нужда от тях за жизненоважни процеси като изграждане на протеини, хормони и невротрансмитери. Обикновено те са концентрирани в храни, богати на протеини, като месо, риба и соя. Човешкото тяло използва аминокиселини, за да произвежда протеини, изпълнява критични метаболитни функции при образуването на други молекули и произвежда енергия. Някои аминокиселини се синтезират от човешкото тяло, но незаменимите аминокиселини трябва да се набавят от храната. Те се грижат за регенерацията на клетките.

Суперхраната синьо-зелените водорасли АФА

Водораслите AFA не само са като чудесна палитра от приказни цветове, но и се явяват истинска суперхрана. Благодарение на богатството си на хранителни вещества, те предоставят широка гама от ползи за здравето, включително високо съдържание на протеини, витамини, минерали и антиоксиданти.

2. Какво Не знаем за синьо-зелените водорасли АФА?

1. Тайнственото Езеро Кламат

Синьо-зелените водорасли АФА се раждат в кристално чистите води на езерото Горен Кламат в щата Орегон – едно уникално място. Местността е природен резерват, което го прави чисто и защитено място.

2. Диворастящи

За разлика от голяма част от водораслите, Афа водораслите са истински диви, растящи свободно в езерата. Тоза означава, че човека не се грижи за тяхното оцеляване. Те сами са се погрижили за оцеляването си. А водораслите АФА съществуват от хиляди години и са оцелели и до днес, което ги прави изключително устойчиви и адаптивни.

3. Синьо-зелените водорасли АФА са Токсични?

Водораслите АФА са Токсични? По земята съществуват много разновидности синьо-зелени водорасли, които растат на различни места. Но само два от тях се използват за консумация от хора. Преди години са направени изследвания на друг вид синьо-зелени водорасли, някъде по света, които не се използват за консумация от хора. В тези водорасли е бил открити β-Метиламино-L-аланин, които в дългосрочен план може да имат негативен ефект върху функцията на мозъка при хората. И така се е родил мита “Синьо-зелените Водорасли АФА са токсични“. Това няма нищо общо със синьо-зелените Водорасли АФА от езерото Горен Кламат в Орегон САЩ. Водораслите Афа се използват от много години и подлежат на стриктни тестове, преди да стигнат до нас. Така, че Водораслите АФА НЕ са токсични, напротив имат редица ползи за здравето ни.

4. Тайните на Ензимите – Тайната към Лесното Усвояване

Ензимите в АФА водораслите са като магия, улесняващи усвояването на хранителните вещества.

5. Сладководни

Когато чуем за Водорасли, обикновено си представяме морски водорасли. Много малко познат факт е, че синьо-зелените водорасли АФА идват от сладководното езеро Кламат. Всички знаем колко са замърсени моретата и океаните. Сладководният произход на Водораслите АФА им дава по-чиста и стабилна среда за растеж и се отличават с по-висока хранителна стойност, богатство на минерали и безопасност за консумация.

6. Не съдържат целулоза

Повечето зелени храни, включително и водорасли като Спирулина и Хлорела, имат твърда целулозна обвивка. Пасищните животни като крави и други разполагат със специален ензим, с който да я разградят, но ние хората нямаме този ензим. За това за нас е трудно да обработваме и усвояваме храни, съдържащи целулоза. Отсъствието на целулоза прави храносмилането на Водораслите АФА много по-ефективно в сравнение с повечето други зелени храни, които често съдържат този трудноусвоим полимер.

7. Алергени

Знаете ли, че синьо-зелените водорасли АФА не съдържат алергени? Те не предизвикват често срещани алергични реакции. Това ги прави подходящи за хора с различни хранителни ограничения и чувствителност.

8. Микроводорасли с Големи Ползи

Знаехте ли, че синьо-зелените водорасли АФА не са обикновени, а са микроводорасли, което означава, че въвеждат мощна хранителна стойност в изключително малък размер.

9. Растеж във Води с Разнообразен pH

Водораслите АФА могат да растат в широка гама от pH стойности във водата, което ги прави изключително адаптивни и устойчиви към промените в околната среда. Консумирайки ги, ние също получаваме способност да се адаптираме по-лесно към промените в живота си.

10. Фенилетиламин и Влюбването

Подобно на любимото ни какаото, синьо-зелените водорасли АФА съдържат фенилетиламин,

вещество, което, отделяме естествено, когато сме влюбени. И не случайно на деня на влюбените, шоколадът е толкова предпочитан. На практика водораслите АФА стимулират усещането ни за щастие и енергия. Това ги прави не само уникален източник на хранителни вещества, но и естествен стимулатор за подобряване на емоционалното ни състояние.

Друга много интересна перспектива, през която можем да погледнем фенилетиламина е апетита. Всички знаем чувството, когато сме влюбени, щастливи, пълни с енергия и дори не се сещаме за храна. Фенилетиламина действа като инхибитор на апетита, което може да ни бъде от полза, когато искаме да работим в посока регулиране на теглото. Интересно нали?

С наближаването на най-романтичният празник 14 февруари се надявам, че сме ви дали полезна информация, и една различна идея, как можете да зарадвате половинката си и да се заредите с настроение с помощта на синьо-зелените водорасли АФА.

И един Бонус факт за синьо-зелените водорасли АФА

Как Аквасорс обработква синьо-зелените водорасли АФА

BioActive Dehydration® – БиоАктивна дехидратация

Преработени свежи – не замразявани!

Доставчиците на водорасли обикновено ги замразяват и/или изсушават при висока температура. Това силно уврежда плътността и хранителната им стойност. Предлаганите от АкваСорс водорасли са изсушени при ниски температури чрез патентования способ на БиоАктивна дехидратация /BioActive Dehydration®/, който дехидратира свежите водорасли до прах без да нарушава техните хранителни елементи, цвят, аромат и вкус.

Процесът на сушене протича при 37°C /99°F/ , както по време на процеса температурата се повишава до 40,5°C /105°F/ само за 2 минути, след което температурата се нормализира отново. Чрез този метод на сушене се запазват всички вещества във водораслите, щадейки тяхната биоактивна форма. При нормалните методи на изсушаване основната причина за увреждане е излагането на висока температура.

Опаковане и капсулиране

Продуктите на АкваСорс се капсулират и опаковат от компанията „G&G Vitamins” – една от най-престижните фабрики за хранителни добавки във Великобритания, създадена през 1965г. “G&G Vitamins” е сертифицирана за GMP (добра производствена практика) и по този начин гарантира високото качество на продукцията си.

Продуктите на Аква Сорс се капсулират чрез капсули Тру-фил /True fill/.

Тру-фил /True fill/ гарантира, че в капсулата не присъства нищо друго освен полезните съставки.

Нерядка практика е да се добавят вещества, които улесняват пълненето на капсулата и поевтиняват производството, широко използвана от много производители. Именно за това АкваСорс не прави никакви компромиси с качеството и здравето на своите потребители.

Водораслите Афа на Аквасорс са във ВЕГАН капсули. Те са одобрени от Веган обществото. Но всъщност те са подходящи за всички нас, независимо от начина ни на живот, от начина ни на хранене или движение. Водораслите АФА за чиста органична и натурална храна, създадена от природата.

Благодарим Ви за вниманието!

Създадохме тази статия с много настроение, надяваме се, че Ви е било интересно! При въпроси и нужда от лична консултация, можете да се свържете с нас на телефон +359 98 885 0787

Гергана Иванова
Екип Naturalno

Водорасли АФА Органични от АкваСорс

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси