Отслабване с АкваСорс

Здравословно отслабване с АкваСорс

АкваСорс Продукти за отслабване

Научете как можем да отслабнем здравословно, като се храним правилно, движим се достатъчно и приемаме подходящи суперхрани и добавки.

За да бъде здрав и изпълнен с енергия, нашият организъм се нуждае от много и разнообразни хранителни вещества.

За съжаление обаче някои от тези жизненоважни съставки често липсват в ежедневната ни храна и за да си ги набавим, ядем повече и трупаме излишни килограми, но си оставаме гладни на клетъчно ниво.

С цел да избегнем този проблем, най-добре е да си набавяме липс­ващите хранителни вещества, приемайки някои суперхрани и добавки – тогава няма да ни измъчва постоянен глад и ще се задоволяваме с по-малки количества храна.

Диети

Един от ключовете към намаляване на телесното тегло е да се вслушваме в тялото си и да правим онова, което ни казва то.

Придържането към диети с цел отслабване има няколко отрицателни последици:

 • Първо, нашият метаболизъм се забавя, организмът изключва всички възможни потребители на енергия и в крайна сметка започва да се задоволява само с част от калориите, които е използвал преди започването на диетата.
 • Второ, енергийните резерви на тялото са два вида: мазнини и мускули. Тъй като организмът не знае какво го очаква, започва да черпи първо от мускулите. И ние наистина отслабваме, но, поне в началото, не за сметка на мазнините, а на мускулната маса.
 • И трето, никой не би могъл да се съпротивлява дълго срещу собственото си тяло. Рано или късно то контраатакува и ни кара да започнем да се храним още по-неистово. Повечето хора възвръщат първоначалните си килограми, скоро след като приключат дадена диета. Тези килограми обаче не се връщат във вид на мускули, а на нови мазнини.

Ефектът при много диети за отслабване, които забавят метаболизма и след тях се напълнява, се нарича „ефект йо-йо”. При него всяка следваща диета обикновено води до поредната загуба на мускулна маса и увеличаване на мазнините. Така, подлагайки се на диети и гладуване, пълнеем в пъти по-бързо, отколкото ако се храним правилно и спортуваме редовно. Затова, вместо да гледаме на тялото си като на враг, по-добре е да се помирим с него.

Преяждане

Една от причините за преяждането е, че нормализирането на нивото на кръвната захар става едва около 20 минути след поглъщането на първата хапка. Затова е важно да се храним по-бавно и да дъвчем повече.

Съществуват и други причини да преяждаме. При всяко хранене тялото ни трябва да приеме определено количество хранителни съставки. Обаче храната, която се консумира в наши дни, е подлагана на прекалено много обработки и затова е бедна на жизненоважни съставки, като ненаситени мастни и аминокиселини, ензими, витамини и минерали. За да си ги набавим от такава храна, ще бъде нужно да изяждаме огромни количества при всяко хранене и по този начин да поемем и много излишни калории. Това създава допълнително проблеми и претоварва организма ни.

Апетитът може да се регулира безпроблемно и безболезнено, ако си набавяме допълнително нужните ни минерали, витамини и мастни киселини в необходимите количества с помощта на водораслите – тогава вече няма да ни измъчва постоянен глад и ще се задоволяваме с по-малки количества храна.

Подходящи продукти

Защо е важно да спортуваме с Аквасорс

За да стопим тлъстините, трябва да ускорим метаболизма, като приемаме специални храни и добавки, и се движим повече. Когато се храним правилно и си набавяме нужните хранителни елементи, спортуването ще ни се струва по-лесно и приятно. По този начин ще тонизираме мускулите си, ще изглеждаме и ще се чувстваме по-добре.

Много от телесните ни системи се нуждаят от аеробни упражнения, за да действат по-качествено и по-дълго. Аеробно е онова упражнение, което стимулира приема на кислород и сърдечно-съдовата система.

На аеробно ниво на упражнение храносмилателната ни система изключва. Мускулите се снабдяват с енергия от мазнините и захарите, които вече се намират в кръвта. Но след известно време тялото ни прибягва към най-значимите си енергийни запаси – складираните телесни мазнини. И не само това – положителният ефект продължава и след като приключим с упражненията.

Скоростта на метаболизма ни се увеличава по време на спортуването и след като сме се упражнявали един час, той остава 2-3 пъти по-висок през целия ден. След това започва да спада постепенно, но в продължение на цели 48 часа остава по-висок, отколкото преди физическото натоварване. Онзи, който се подлага на диети, пълнее 20 пъти по-бързо от човек, който не се ограничава с тях, но пък спортува по правилата на аеробиката.

Възможно е обаче да започнем да спортуваме така усърдно, че тялото ни да престане да използва складираните си мазнини. Щом стане това, преминаваме от аеробен към анаеробен начин на физическа активност, но трябва да се има предвид, че за изгарянето на мазнините е нужен кислород.

Следователно, аеробните ни упражнения ще имат максимален ефект, когато се намират в определени граници. А как да определим това?

Един от начините да разберем дали спортуваме аеробно, е дишането – то трябва да бъде учестено, но не мъчително.

Бихме се ориентирали още по-точно, ако измерваме пулса си. Ето и таблица на пулса за 1 минута при аеробно натоварване:

Възраст (години)
Пулс
30-40120-160
40-50120-150
50-60110-140

Консултирайте се с лекар, преди да изберете своята програма. Ако натоварването не е достатъчно голямо, никога няма да изгорим мазнините. Ако ли пък е прекалено голямо, ще преминем в състояние на анаеробно упражняване и е възможно дори да си навредим.

Съществуват много аеробни спортове. Ето и някои от тях: бягане, аеробика, плуване, колоездене, аеробни тренажори, работа, при която се повтарят многократно едни и същи движения (като сечене на дърва и прибиране на сено). Какъвто и да бъде изборът, трябва да поддържаме пулса си на съответната честота поне половин-един час всеки ден или през ден, за да постигнем желания резултат – отслабване, вталяване и по-добра спортна форма.

Ако наистина сте взели решение да отслабнете и да се стегнете, това няма да стане без физически упражнения. Ако не можете да ги правите поради сериозни причини, заменете ги с масаж и пасивни упражнения под ръководството на рехабилитатор.

Мазнини и метаболизъм

За изгарянето на тлъстините е нужна енергия, което означава, че трябва да се храним достатъчно. Когато става дума за намаляване на килограмите, не трябва да позволяваме тялото ни да забави своите функции. Когато ускорим метаболизма, мазнините започват да изгарят по-бързо.

Мазнините могат да ускорят или забавят нашия метаболизъм. Твърдите, наситени мазнини (например в месото и пържените храни) го забавят. Колкото по-малко наситени и повече ненаситени мазнини консумираме, толкова повече го ускоряваме.

Някои авторитети твърдят, че ненаситените мастни киселини трябва да бъдат 12-15% от приеманите калории, което се равнява на 2-3 супени лъжици дневно (би трябвало заедно с това да приемаме и 30 IU витамин Е). Ако става дума за алфа-линоленова киселина (ALA), която е по-ненаситена от линоленовата (LA), метаболизмът ви ще се ускори още повече и вероятно сутрин ще започнете да се събуждате доста гладни. Не се тревожете – просто тялото ви действа на по-високи обороти!

Практични съвети за отслабване

Предлагаме ви цялостна програма, която ускорява обмяната на веществата, намалява апетита, телес­ното тегло, целулита и отоците, изгаря тлъстините, съхранява мускулите, повишава енерги­ята, пречиства черния дроб и снижава вредния холестерол. Тя ще ви помогне да отслабва­те с около 5 кг./месец, ако спазвате указанията и нямате заболяване, което пречи на отс­лабването. Ще бъдете по-жизнени и енергични, лесно ще контролирате апетита си и ще преодолеете съпротивата на тялото си да отслабне. Чрез правилно хранене и леки физи­чески упражнения бързо ще изгаряте мазнините като запазвате мускулите си. Чувството за глад ще изчезне, а намаленото тегло можете да поддържате за цял живот.

За да отслабнете:

 • Хранете се поне 5 пъти дневно на малки порции;
 • Яжте бавно и дъвчете добре, за да се заситите по-лесно, тъй като чувството за ситост се появява 20 минути след началото на храненето;
 • Пийте 2 литра вода дневно – на всеки 2 часа по 1 чаша. Ако ви е топло или тренирате, пийте допълнително още 1-2 чаши вода на ден;
 • Лягайте си в 22 ч. и спете поне 8 часа на нощ;
 • Не се мерете, а преценявайте отслабването по дрехите си;
 • Ако нару­шите програмата, върнете се към нея при първа възможност.

Храни, които пречат на изгарянето на мазнини

 • Хляб, спагети, ориз, нишесте, бискви­ти, бонбони, пасти, шоколад, сладолед;
 • Грах, царевица, картофи, кореноплодни, сладки плодове, сладки сокове;
 • Алкохол, безалкохолни.

Храни, които ускоряват изгарянето на мазнини

 • Протеини – месо, риба, яйца, сирене, шейкове;
 • Свежи зеленчуци, които растат над земята;
 • Сурови накиснати ядки и семена, зех­тин, авокадо, маслини;
 • Не толкова сладки плодове (грейпфрут, ябълки, круши, череши).

Приемайте в неограничено количество свежи салати от листни зеленчуци, подправени с лимон и малко зехтин, в умерено количество протеини (нетлъста риба и месо, яйчен бел­тък) и внимавайте с въглехидратите – яжте само добрите и избягвайте лошите!

Отлични въглехидрати – малко калории, много целулоза

Зеленчуци, които растат над земята и не съдържат нишесте. Свежите зеленчуци са идеалната храна за отслабване.

Добри въглехидрати

 • Череши, ябълки, круши, праскови, сливи;
 • Овесени ядки, мюсли, ечемик, кафяв ориз, булгур;
 • Натурални сокове от грейпфрут, ябълка;
 • Кисело мляко.

Лоши въглехидрати – малко целулоза, много “празни” калории

 • Захар, сладкиши, бонбо­ни, шоколад;
 • Бял хляб, кекс, баници, гевреци, нишесте;
 • Картофи, моркови, бял ориз, царе­вица;
 • Грозде, банани, портокали, манго;
 • Алкохолни и безалкохолни напитки, сладки сокове.

Подходящи продукти на АкваСорс при отслабване

Колкото и правилно да се храните и редовно да спортувате, ако искате да отслабнете по-лесно и гарантирано да подобрите здравето си, най-добре приемайте подходящи суперхрани и хранител­ни добавки от АкваСорс, като се препоръчват следните комбинации:

Тези продукти ще ви помогнат също така да съхраните тялото си стройно, здраво и гъвкаво без големи усилия за дълги години. Ключът към успеха е в преодоляването на клетъчния глад, пълноцен­ното клетъчно хранене и редовната физическа активност с цел натрупване на достатъчна мускулна маса и поддържане на достатъчно бърз метаболизъм.

По материали от д-р П. Найденов

1 thought on “Здравословно отслабване с АкваСорс”

 1. Pingback: Как кофеинът подобрява упражненията

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси