AQUASOURCE МАКА ЕНЕРГИЯ

„Оцелява не най-силният и най-интелигентният вид, най-адаптивният към промените.“ – Чарлз Дарвин 


Мака Енергия

За щастие нашите тела разбират инстинктивно тези мъдри думи и се стремят ежеминутно да действат в съответствие с тях. Така например нивото на кръвната захар може да варира в строго определени граници и това се контролира от хормоните. Ако се повиши твърде много, в играта се включва инсулинът, чиято задача е да го понижи; ако пък се понижи твърде много, тялото ще прибегне към своите запаси или ще породи в човека апетит, така че да си достави необходимата енергия чрез консумацията на храна. Във всеки момент се извършват хиляди подобни пренастройки, за да поддържат баланса на тялото.

„Изкуството на живота се корени в постоянното приспособяване към това, което ни заобикаля.“  – Какудзо Окакура

Надбъбречните жлези, сред чиито функции е участието в реакцията на тялото на стресови ситуации, при съвременния начин на живот често излизат от равновесие. Когато се чувстваме притеснени, тъжни, извънредно уморени, апатични или със слаба сексуална енергия, можем да бъдем сигурни, че е наложително да направим определени промени, така че тялото и умът ни да успеят да се приспособят към ситуацията и да се радваме на здрав и успешен живот.

За щастие, съществуват билки, които подпомагат адаптацията и които се използват от хилядолетия, известни под названието „адаптогени“. Както подсказва името, те „адаптират“ метода си на работа в съответствие с моментните нужди на тялото.

По този начин са в състояние да влияят на хормоналната ни система, включително на половите и репродуктивните хормони, на кръвообращението и на реакцията ни на стресови ситуации, а всички те контролират нивото на жизнеността и силата ни.

AquaSource комбинира няколко от тези адаптогенни билки във вкусната течна формула AquaSource Мака Енергия, към която е добавен мед от манука UMF 10+ (Уникален манука фактор). Главните съставки в AquaSource Мака Енергия са екстракт от мака, от дамяна, от готу кола и от корен женшен.

Мака е кореноплоден зеленчук, растящ на голяма надморска височина в Андите, по-високо от което и да било друго растение, отглеждано за храна. Суровите условия – изгарящо слънце и бурни ветрове денем и температури под нулата нощем – и богатата на минерали почва дават на маката силата, с която е известна.

В Южна Америка маката се използва масово за стимулиране на плодовитостта. Тя е едно от малкото популярни натурални средства за увеличаване на сексуалната енергия, признати от науката – няколко двойно слепи плацебо контролирани проучвания показват, че сексуалното желание на участниците нараства след консумацията на мака. Положителният ефект обаче може да бъде видян след като адаптогенните билки бъдат консумирани редовно известно време. Също така има известни доказателства, че мака може подпомогне за намаляване загубата на сексуална енергия като страничен ефект от някои лекарства.

Мака си е спечелила и репутацията сред много професионални атлети в сферата на силовите спортове като помощно средство за поддържане на оптимална сила и издръжливост; други твърдят, че подпомага менталната им яснота, бдителност и концентрация.

AquaSource Мака Енергия е за мъже и жени, които желаят да поддържат своята жизненост, издръжливост и сила.

Дамяна (Turnera aphrodisiaca) се консумира от времето на маите и вече повече от столетие се използва от населението на Централна и Южна Америка като помощно средство за увеличаване силата на тялото, енергията и бдителността и за поддържане на сексуалната мощ в добро състояние.

Съществуват доказателства, че дамяна може да намали тревожността, тъй като е добър източник на биофлавоноида апигенин.

Билката готу кола се използва широко от хилядолетия поради различни причини. Много китайци я наричат „извора на живота“, защото според легендата, един китайски билкар, професор Ли Чунг Юн, живял повече от 250 години, тъй като приемал готу кола и женшен.

Най-изследваната и убедителна полза от готу кола, наричана също „билката на дълголетието“, е върху кръвообращението и микроциркулацията. Възможно е да спомогне за подобряване на когнитивните функции и концентрацията.

Женшенът се използва отдавна в Китай, Корея и Япония заради адаптогенните му свойства и като помощно средство за поддържане на жизнеността и издръжливостта и за широка гама от превантивни цели.

Съществуват много видове женшен, включително и такива, които носят името женшен, но не принадлежат към това семейство. В AquaSource Мака Енергия е използван панакс женшен, известен също като „китайски женшен“, „корейски женшен“ и „азиатски женшен“. Думата „панакс“ е гръцка и означава „лекуващ всичко“, като „пан“ е „всичко“, а „аксос“ е „лекувам“. А „женшен“ на китайски се превежда като „човек корен“. Растението получава това име, тъй като корените му приличат на човешки крака! Следователно буквалният превод на „панакс женшен“ е „лекуващият всичко човек корен“.

Той е отдавна популярна хранителна добавка сред спортистите, защото подпомага издръжливостта и по-доброто възстановяване. Онези, които не са спортисти, също могат да увеличат ползи като от подобрено кръвообращение и намаляване на чувството за умора. Последните две ползи могат да обяснят защо някои мъже смятат, че панакс женшен подпомага сексуалните функции. Умствената умора също може да се подобри от употребата на тази форма женшен.

Съставки в препоръчителен дневен прием:
Лъжичка от                                       5ml                  10ml                15ml
осигурява: 

Екстракт от мака 5:1                          500 mg            1000mg           1500mg
Мед от манука UMF 10+                   250 mg            500mg             750mg
Полифлорен мед                               250 mg            500mh             750mg
Екстракт от дамяна 5:1                     125 mg            250mg             375mg
Екстракт от готу кола 4:1                   125 mg            250mg             375mg
Екстракт от корен женшен 4:1         50 mg              100mg             150mg

В основа от глицерин, вода и сок от касис.

Указания за употреба:

Вземат се от 1 до 3 лъжички от 5ml, колкото е необходимо. Може да се смеси с малко количество вода или плодов сок; или да се използва като подсладител на горещи напитки, особено за какао.

Подходящ за възрастни мъже и жени.

Данни за алергени:
Не съдържа алергени в съответствие с Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси