Червени водорасли ( Lithothamnion Sp. )

Червени водорасли ( Lithothamnion Sp. )

Червени водорасли ( Lithothamnion Sp. )

Червените водорасли са от семейството на кораловите водорасли. Те са едни от най-издръжливите растения, които виреят в дълбините на Атлантическия океан.

Богати са на калции, минерали и микроелементи.

Червените морски водорасли имат широка гама от медицински приложения

Те подобряват имунната система на организма чрез увеличаване на броя на белите кръвни клетки. Тази полза може да се дължи на сулфатните полизахариди, открити в червени водорасли. Това са сложните въглехидрати, които съдържат сяра. Те стимулират анти-туморните агенти и интерферон, антивирусен протеин, който предотвратява репликацията на вируса. Те укрепват имунната система най-вече срещу вирусни атаки. Последните проучвания доказват тяхната ефикасност при контролирането на растежа на дрождите и вирусът, който причинява херпес.

Червените водорасли се използват широко в западните страни за лечение на херпеси по устните. Те са познати на традиционната медицина и се прилагат за много заболявания като инфекция на пикочните пътища, астма, гуша, нарушения, свързани със стомаха и т.н. Червените водорасли също така осигуряват защшита на кожата и по този начин са ефективни при премахване на кожни проблеми като циреи. Те също са полезни при лечение на язви и тумори. Сулфатните полизахариди в червените водорасли са ефективни и за болести като ХИВ / СПИН, генитален херпес и грип.

Червените морски водорасли намаляват нивото на холестерола и мазнините в кръвта. Така че те могат да бъдат от полза за хората, които възнамеряват да отслабнат. Също така, най-важното за тях е, че те са естествено срещащи се антивирусни помощници както и агенти, които засилват имунната система. Вероятно това е причината в много азиатски страни като Китай и Япония да използват червените морски водорасли като храна от древни времена. Те са все още се възприемат като един от най-полезните морски зеленчуци.

 

Продукти съдържащи Червени Водорасли

Leave a Comment

Shopping Cart
Начало
Акаунт
Количка
Търси