Червени водорасли ( Lithothamnion Sp. )
Червени водорасли

Червени водорасли ( Lithothamnion Sp. )

Червени водорасли ( Lithothamnion Sp. )

Червени водорасли – те принадлежат към семейството на кораловите водорасли, представляват изключително устойчиви растения, намерили свое убежище в дълбините на Атлантическия океан. Тези морски растения са наистина богати на калций, минерали и микроелементи, които ги правят изключително полезни за човешкото здраве.

Червените морски водорасли имат широка гама от медицински приложения

Те подобряват имунната система на организма чрез увеличаване на броя на белите кръвни клетки. Тази полза може да се дължи на сулфатните полизахариди, открити в червени водорасли. Това са сложните въглехидрати, които съдържат сяра. Те стимулират анти-туморните агенти и интерферон, антивирусен протеин, който предотвратява репликацията на вируса. Те укрепват имунната система най-вече срещу вирусни атаки. Последните проучвания доказват тяхната ефикасност при контролирането на растежа на дрождите и вирусът, който причинява херпес.

Червените водорасли се използват широко в западните страни за лечение на херпеси по устните. Те са познати на традиционната медицина и се прилагат за много заболявания като инфекция на пикочните пътища, астма, гуша, нарушения, свързани със стомаха и т.н. Червените водорасли също така осигуряват защшита на кожата и по този начин са ефективни при премахване на кожни проблеми като циреи. Те също са полезни при лечение на язви и тумори. Сулфатните полизахариди в червените водорасли са ефективни и за болести като ХИВ / СПИН, генитален херпес и грип.

Червените морски водорасли намаляват нивото на холестерола и мазнините в кръвта. Така че те могат да бъдат от полза за хората, които възнамеряват да отслабнат. Също така, най-важното за тях е, че те са естествено срещащи се антивирусни помощници както и агенти, които засилват имунната система. Вероятно това е причината в много азиатски страни като Китай и Япония да използват червените морски водорасли като храна от древни времена. Те са все още се възприемат като един от най-полезните морски зеленчуци.

Червените водорасли съчетават в себе си не само лечебни, но и хранителни качества. Съдържат витамини и антиоксиданти, които поддържат общото здравословно състояние. Важният им витамин С допринася за здравето на кожата и засилва абсорбцията на желязо в организма. Това ги прави отличен избор за хранителен режим, подкрепящ жизнеността.

Не на последно място, червените морски водорасли са ключова част от опазването на морската екосистема. Тяхната устойчивост и способност да се адаптират към различни условия ги прави важни участници в запазването на биоразнообразието. Също така, те играят ключова роля в очистването на водата от излишъци и тежки метали, предоставяйки подходяща среда за разнообразие на морските видове. 

Продукти съдържащи Червени Водорасли

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси