Супер Антиоксидант – Защита за клетките!

Супер антиоксидантът AquaSource е мощна комбинация от внимателно подбрани природни съставки. Всяка една от тях самостоятелно има благотворно действие върху организма, но при комбинирането им техният благотворен ефект се подсилва още повече.

Редовното приемане на антиоксиданти удължава живота и го подобрява качествено. Това се дължи на способността им да неутрализират свободните радикали – силно реактивни молекули, които увреждат структурата и функцията на клетките и са причина за дегенерация, състаряване и заболявания, вкл. и рак. Основните източници на свободни радикали са излагането на слънце, пушенето, силният стрес, замърсената околна среда, радиацията, летенето със самолет и др. Тялото има собствени антиоксиданти, но с времето те не винаги са в състояние да се справят с непрекъснато увеличаващите се негативни фактори.

САО защитава всички клетки от различни увреждания и е изключително полезен при:

 • активни или пасивни пушачи (антиканцерогенно действие);
 • излагане на замърсен въздух, автомобилни газове, токсини и радиация;
 • прекомерно излагане на слънчева светлина (лятна и зимна почивка, солариум);
 • физическо и нервно-психическо претоварване, стресови ситуации;
 • повишен риск от сърдечно-съдови, чернодробни, дегенеративни и ракови заболявания;
 • след 35-40 г. възраст за забавяне на стареенето и поддържане на добро състояние;
 • през бременността с цел намаляване опасността от вродени аномалии и уродства;
 • за поддържане на млада, здрава и еластична кожа и за намаляване на бръчките;
 • за предпазване от разширени вени и забавяне на тяхното развитие.

Пикногенол

Добива се от кората на средиземноморската пиния (вечнозелено иглолистно дърво). Познат е от 16 век, когато тежко болни от скорбут и застрашени от смърт моряци били излекувани с помощта на отвара от кора на пиния. Наблюденията през последните 400 години сочат, че пикногенолът е напълно безвреден и има изумително благотворно влияние върху здравето. Известен е като “храната на младостта” поради способността му да заздравява кожата, ставите и кръвоносните съдове. Като антиоксидант е 20 пъти по-добър от вит. С и 50 пъти от вит. Е. Съдържа над 40 биологично активни съставки, предимно биофлавоноиди и проантоцианиди. Флавоноидите активират действието на много ензими и ни помагат да се наслаждаваме на по-дълъг и качествен живот, да бъдем здрави и да изглеждаме по-млади. Те може да ни предпазят от осемдесет заболявания, в това число рак, сърдечни болести, артрит, инсулт, диабет и повечето други непричинявани от микроби заболявания, свързани с вредното химическо въздействие на свободните радикали.

Пикногенолът е мощен антиоксидант, неутрализира свободните радикали и е може би главният кандидат за по-нататъшни изследвания във връзка с профилактиката на рака. Той е водоразтворим и се усвоява много добре. В тялото запазва активността си 72 часа. Намалява много по-ефикасно от вит. Е пораженията, нанасяни на тъканите от свободните радикали. Освен това намалява възпалението и подобрява кръвообращението, особено в най-малките капиляри. Също така стабилизира червените кръвни клетки и поддържа нужната им еластичност; укрепва слабите кръвоносни съдове, като стабилизира колагена и еластина и като резултат от това предпазва от микрокръвоизливи.

При хипертония здравината на капилярите намалява до патологични стойности. Ако хипертонията е придружена от слабост на капилярите, вероятността от мозъчни инсулти и кръвоизливи на ретината нараства значително. Високото кръвно налягане само по себе си не причинява спукването на кръвоносните съдове, това става поради намалената им устойчивост и увеличената пропускливост. Устойчивостта на капилярите също може да бъде нормализирана чрез редовна употреба на пикногенол. 

Пикногенолът е изключително важен за мозъчните функции, не само защото защитава кръвоносните съдове, а и защото е един от малкото приемани през устата антиоксиданти, които преминават с лекота кръвно-ликворната бариера, за да защитят мозъчните клетки. Изследователите са на мнение, че той подобрява мудната и неуслужлива памет, защото се отразява благотворно върху кръвообращението и клетъчното хранене.

А ето и някои от досега наблюдаваните благотворни влияния на пикногенола:

 • намалява опасността от рак, сърдечносъдови заболявания, артрит, преждевременно остаряване;
 • подмладява и заздравява кожата, като подобрява нейната еластичност и гладкост;
 • намалява алергиите (особено ефективен е при сенна хрема, псориазис и причинени от слънцето поражения);
 • оказва положителен ефект върху кръвообращението (действа противовъзпалително, подсилва капилярите, вените и артериите и ги прави по-устойчиви на травми);
 • облекчава варикозните вени, подуването на краката и хроничната венозна недостатъчност, намалява опасността от флебит, отоци и възпаления;
 • предотвратява и помага за възстановяване след инфаркти и инсулти;
 • действа благотворно върху ставите (подобрява гъвкавостта им, намалява болката в подутите стави и отрицателните последствия от спортните травми);
 • подпомага лечението на язвената болест;
 • увеличава жизнеността на всички клетки, намалява последствията от стреса, подсилва имунната система;
 • подобрява зрението и паметта;
 • намалява усложненията при диабет (ангиопатия);
 • облекчава сенна хрема, астма, хронична умора и др.;
 • предпазва организма от състаряване, дегенерация и раково израждане.

Алергии, хистамин и пикногенол

Алергията е свързана с отделянето на хистамин от клетката. Пикногенолът и някои други биофлавоноиди предотвратяват освобождаването на хистамин и следователно те са много по-добър подход към алергиите, отколкото употребата на антихистаминови препарати. Затова при сенна хрема и свързаните с нея алергии много европейски лекари препоръчват на първо място пикногенол като най-ефикасен и с най-малко странични ефекти. Конкретно във връзка със сенната хрема, те смятат, че той е изключително ефективен, безопасен и по-евтин от повечето синтетични лекарства.

Надежда за болните от МS и техните семейства

Доказано е, че МS е свързана с проблеми на имунната система – имунните клетки започнат да атакуват миелина на собствената си централна нервна система. Пораженията, нанасяни от свободните радикали, са основен фактор за дисфункциите на имунната система. Пикногенолът спомага за на тези функции. Активността на имунните клетки може да бъде възстановена или увеличена с негова помощ. При употреба на пикногенол броят на левкоцитите нараства.
Пикногенолът преминава кръвно-ликворната бариера и предпазва мозъка по няколко начина: намалява уврежданията от свободните радикали; подобрява устойчивостта на невроните към хипоксия; заздравява малките кръвоносни съдове и подобрява кръвооросяването; намалява възпалението право пропорционално на приетата доза.
Особено важно е, че пикногенолът заздравява самата кръвно-ликворна бариера и така не допуска преминаването на левкоцити и антитела в мозъчната тъкан. Това води до намаляване на автоимунните процеси – един основен механизъм на увреждане при MS.
За болните от MS на практика комбинацията от супер антиоксидант, AFA и есенциални мастни киселини дава надежда за намаляване на пораженията от болестта и възстановяване на много функции вследствие на подобреното хранене на мозъка. Голямо предимство е безвредността и многобройните други полезни ефекти върху организма като цяло.

Нарушена концентрация и свръхактивност

Пикногенолът оказва благотворно влияние, тъй като неутрализира разрушителното действие на свободните радикали още в кръвния поток, преди да атакуват, раздразнят и възпалят клетките на нервната система.
Така се постигат общ успокояващ ефект, значително увеличено внимание и способност за умствено съсредоточаване над даден проблем или задача, намалена импулсивност в поведението, намалена агресивност, субективно усещане за психически комфорт и повишен контрол върху собствените мисли.
При деца и юноши ефектът му се изразява още в: подобряване на оценките в училище, повишена дисциплинираност и сдържаност както в клас, така и вкъщи, подобряване на отношенията с братята, сестрите и връстниците, повишена изпълнителност и подобрено сътрудничество с учители и родители.
Препоръчва се пикногенол да се приема с витамини и минерали, което е постигнато от съчетаването му с AFA.

Гинко билоба

Това е най-древният вид дърво на Земята, което се е срещало в нейната флора още преди 200 000 години. В Китай го наричат “Дървото на здравето” и го използват повече от 5000 г. Утвърдило се е като един от най-перспективните антиоксиданти, защото неутрализира свободните радикали и абсорбира някои токсични химикали, които иначе биха могли да увредят ДНК и органелите на клетките. Особено полезно е за най-малките кръвоносни съдове – от него те стават здрави и еластични. Това се дължи на подчертано благотворния ефект върху клетъчните мембрани и върху съединителната тъкан.
Същевременно Гинко билоба подобрява здравината и еластичността на еритроцитите и улеснява преминаването им през капилярите. Така се подобрява кръвообращението в мозъка, крайниците и навсякъде, където капилярите са особено тесни, притиснати или извити, като например в очите, вътрешното ухо, увредени участъци от мозъка и сърцето и т.н.
Използва се за профилактика и лечение на проблеми с мозъчното и периферното кръвообращение, смущения в концентрацията и паметта, разсеяност, обърканост, световъртеж, замаяност, липса на енергия, лесна уморяемост, депресия, старческа деменция, шум в ушите, мигрена, астма, атеросклероза, главоболие и много други. Може да подобри състоянието на хора с инсулт и инфаркт, ангина пекторис, диабетна микроангиопатия, синдром на Рейно, болест на Алцхаймер и пр.

Зелен чай

Зеленият чай съдържа химични вещества, наречени полифеноли, които също са мощни антиоксиданти. Същевременно в него има двойно по-малко кофеин, отколкото в кафето. Установено е, че хората, които пият по 5 чаши зелен чай дневно, увеличават жизнеността си и стават по-устойчиви на болести, в това число рак, сърдечен инфаркт и мозъчен инсулт, кариес на зъбите, болести на венците и др. Освен това употребата му нормализира холестерола и помага да се избегне лошия дъх от устата.

Млечен бодил

От семената на това растение се получава силимарин – утвърден хепатопротектор, който помага на чернодробните клетки да се възстановяват и стабилизира техните мембрани. Доказано е, че тази билка подобрява способността на черния дроб да пречиства кръвта и го предпазва от вредното действие на лекарства, алкохол, наркотици, пестициди, бактериални и други токсини, попадащи в организма от храната, водата и въздуха
Млечният бодил се използва при лечението на хепатит, цироза и други чернодробни болести. Ефектът му обаче е много по-добър, когато се употребява от здрави хора с цел профилактика. Черният дроб като най-голяма и важна химична лаборатория в организма се нуждае от подпомагане, за да си върши добре работата. За съжаление, доста често вместо подпомагане той получава претоварване и така се създават условия за лошо здраве. В такива случаи трябва да се вземат спешни мерки като регулиране на диетата и едновременно с това приемане на специализирани добавки (хепатопротектори).

Боровинки

Всеки знае, че боровинките са полезни за зрението, тъй като са богати на витамини. Едва ли си даваме сметка обаче за тяхната истинска сила. Особено хора, работещи на компютър, шофьори. Летци и всички професии, за които се искат здрави очи, трябва да приемат редовно боровинки.
Ако обичате планината, знаете колко мощни са нейните енергии. Представете си, че само за един ден си направите експеримента да лежите голи цял ден и цяла нощ на надморска височина около 2000 м. Най-вероятно след това ще имате нужда от бърза помощ поради тежко слънчево изгаряне, обезводняване и настинка.
Как тогава боровинките издържат на тези условия, и как оцеляват през зимата, когато дърво и камък се пукат от студ? Това явно се дължи на някакви необикновени техни свойства. Заслужава си да потърсим сила от тях…

Житни кълнове

Те са богати на фитохормони, ензими, витамини, протеини и естествени антиоксиданти. Без съмнение са много полезни за здравето – житното зърно, заедно с микроводораслите, символизират самообновяващия се живот. Това са двете растения, свързани със Слънцето по един изключителен, неповторим начин.

Супер Антиоксидантът АкваСорс съчетава мощното антиоксидантно действие на пикногенола с благотворното повлияване на микроциркулацията от страна на Gingko biloba, стимулиращото въздействие върху черния дроб на млечния бодил и общо подмладяващия ефект на зеления чай. Същевременно житните зародиши, билките и водораслите осигуряват богат приток на жизненоважни хранителни вещества. При ежедневно приемане това осигурява условия за поддържане на великолепно здраве.

Някои съставки на този продукт се намират и отделно и се използват самостоятелно за лечение и профилактика на определени болести. Тяхното съчетаване обаче е за препоръчване, защото по този начин с по-малки дози се постига същия ефект и освен това въздействието им е по-цялостно. Никой човек не е напълно здрав и всеки има нужда от подпомагане на едни или други функции – ето защо този широкоспектърен продукт с универсално действие е много полезен за здравето. Още повече, че съставките му не са само с антиоксидантно действие – те са билки с мощен профилактичен и регенеративен ефект.

Leave a Comment

Начало
Акаунт
Количка
Търси