Симптоми на алергията

Сенна хрема? – Не, благодаря!

Д-р Вилма Михайлова

Сенната хрема е сериозен проблем, който пречи на доста хора да се насладят на пролетта и уханията, която тя носи.
Полените съществуват от пролетта до есента. За някои хора това означава непрекъсната борба с множество симтоми – хрема, запушен нос, сърбеж в носа и кихане, зачервени и сърбящи очи (алергичен конюнктивит), астматични пристъпи.

Организмът на хората, които са чувствителни към тези алергени, започва да произвежда хистамин в големи количества. За да преодолеят това състояние хората масово започват да приемат кортикостероидни препарати, назални спрейове и капки за очи. Антихистамините обаче не винаги се понасят добре и могат да имат странични ефекти – сънливост, замайване или главоболие, затруднена концентрация и забавени реакции.

За да се намалят или предотвратят алергичните симптоми е добре своевременно да се вземат мерки. Необходимо е да знаем как да подсилим естествените защитни системи на организма си, особено при повишени натоварвания от неблагоприятни въздействие. При намаляване активността защитните сили и засилване на свободно-радикалните окислителни процеси в организма, той попада в състояние на нарушен баланс, с превес на оксидантите.

Антиоксиданти са субстанции, които забавят или спират окислителните процеси. Редовното приемане на антиоксиданти може да подобри качеството на живот, поради способността им да неутрализират свободните радикали. Свободните радикали са реактивни молукули, които увреждат структурата и функциите на живите клетки. Тялото има собствени антиоксиданти, но те понякога трудно се справят с всички негативни фактори на околната среда – замърсяване на въздуха, пестициди, някои лекарства, пушене, химио- и лъчетерапии, стрес и прочие.

Това, което аз препоръчвам на първо място е мощният антиоксидант ПИКНОГЕНОЛ. Той има естествен произход – добива се от богатата на хранителни вещества кора на Европейския крайбрежен бор, който расте в Югозападна Франция. Този продукт има изключително благотворно действие върху здравето на човек. Като антиоксидант той е 20 пъти по-добър от витамин С и 50 пъти по-добър от Витамин Е. Той въздейства добре на мозъка, като предпазва нервните клетки, намалява възпаленията, подобрява кръвообращението, укрепва слабите кръвоносни съдове, предпазва от микрокръвоизливи, увеличава жизнеността на всички клетки, облекчава състоянието при сенна хрема, астма, хронична умора и т.н.

ПИКНОГЕНОЛЪТ е водоразтворим, усвоява се много добре и запазва активността си в тялото до 72 часа. Той съдържа комбинация от процианиди, биофлавоноиди и органични киселини, които оказват положително влияние върху общото състояние, предотвратява освобождаването на хистамин за това е добър при профилактика на алергии, особено при сенна хремал Пикногенолът, в комбинация с житни кълнове, синьо-зелените водорасли АФА, водораслите Дуналиела Салина, екстрактът от черна боровинка, зелен чай, витамин Е и гинко-билоба са мощна синергична комбинация, която подпомага естествените механизми на човешкия организъм за освобождаване на свобосните радикали и цялостна профилактика на имунната система.

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси