подагра

Подагра

Подагра, известна също като “Болест на Богатите” или “Царска Болест” поради асоциирането ѝ с излишък на храна и алкохол, е типично метаболитно заболяване, което може да доведе до изключително болезнени симптоми. Позната още като артрит на патрициите, подаграта засяга ставите и често засяга големите пръсти, особено на краката.

Подагра-Изключително болезнен сигнал от тялото за сериозна злоупотреба с неговите нужди и търпение!

Този симптоматичен сигнал може да бъде преодолян чрез комбинация от детоксикация и подкрепа на организма с природни съставки, които помагат да се намали възпалението и подобри общото здравословно състояние. В тази статия ще проучим как различни подходи, като водораслите АФА, пробиотиците като Бифидус и Ацидофилус, храносмилателните ензими и подкрепата на черния дроб със силимарин, могат да бъдат полезни за хората, страдащи от подагра.

Детоксикация и водорасли АФА

Детоксикацията може да бъде ключът за облекчаване на симптомите на подагра. В този контекст, водораслите АФА (Афанализа флос-аква) могат да се окажат изключително полезни. Тази суперхрана е богата на хлорофил, аминокиселини, минерали и витамини, които помагат на организма да премахва токсините и поддържа естественото си равновесие.

Пробиотици като Бифидус и Ацидофилус

Балансът на червата играе важна роля за здравето ни и може да има влияние върху възпалението и общото състояние на организма. Поддържането на здравословен баланс в червата с помощта на пробиотици като Бифидус и Ацидофилус може да подобри състоянието и подпомогне функциите на имунната система.

Храносмилателни ензими

Храносмилателните ензими са ключови за разграждането и усвояването на храната. Поддържането на здравословно функционираща храносмилателна система може да помогне на организма да се справи с излишъка на храна и да предотврати натрупването на кристали от пикочната киселина, които предизвикват симптомите на подагра.

Подкрепа на черния дроб със силимарин

Черният дроб е ключов орган за обработката на токсините в организма. Силимаринът, който се извлича от растението бял трън, може да подпомогне черния дроб в този процес. Този природен състав може да има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които са важни за облекчаване на подагра

Все още съществува много, което трябва да научим за подаграта и нейното влияние върху нашето здраве. Избирането на балансиран начин на живот, включително подходяща храна и добавки, може да бъде ключът към управлението на това заболяване и подобряване на качеството на живот.

Ето 10 полезни съвета, които могат да ви помогнат да управлявате подагра:

1. Здравословна Диета. Избягвайте храни, богати на пурини, като червено месо, морски дарове и алкохол. Включете в диетата си плодове, зеленчуци, плъннозърнести храни и магънезий, който може да помогне за премахване на пикочната киселина.

2. Хидратация. Поддържайте се хидратирани, за да подпомогнете премахването на пикочната киселина извън организма.

3. Управление на Теглото. Контролирайте теглото си, тъй като излишните килограми могат да увеличат риска от подагра.

4. Умерено Упражнение. Редовната физическа активност може да подпомогне поддържането на здравословна телесна маса и намаление на възпалението.

5. Пробиотици. Консумирайте храни или добавки с пробиотици, които могат да подпомогнат баланса в червата и имунната система.

6. Избягвайте Алкохол. Алкохолът може да насърчава образуването на пикочната киселина, затова е добре да ограничите неговото консумиране.

7. Поддържайте ниски нива на стрес. Стресът може да предизвика обострения на подагра. Практикувайте методи за релаксация и управление на стреса.

8. Внимавайте с Медикаментите. Някои лекарства, като диуретиците и аспиринът, могат да влияят на нивата на пикочна киселина. Обсъдете с лекаря си възможните влияния на медикаментите върху подаграта.

9. Внимавайте с Дехидратацията. Избягвайте дехидратация, която може да насърчи образуването на кристали от пикочната киселина. Пийте достатъчно течности през деня.

10. Подкрепа на Органите. Използвайте добавки като храносмилателни ензими и подкрепа за черния дроб със силимарин, които могат да подпомогнат тялото в обработката на и намаляването на възпалението.

Важно е да се консултирате с лекар или здравен специалист, преди да започнете нов режим или добавки за борба с подагра, особено ако вече сте на лечение или имате други здравословни условия.

Хранене и добавки при Подагра

Прочетете още полезни статии тук.

Уикипедия

Leave a Comment

Shopping Cart
Начало
Акаунт
Количка
Търси