Колаген

Колаген

Колагенът се намира във всички части на тялото и действа като свързващо клетките вещество. На практика колагенът е най-често срещаният белтък в нашето тяло – около 30% от общия и 70% от кожния белтък в организма. Колагенът е като скеле на нашата кожа, а без него тя нарушава структурата си и увисва.

Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан на човека. Той е един от дългите фибриларни (влакнести) структурни белтъци, чиито функции сериозно се различават от тези на глобуларните (кълбовидни) белтъци като ензимите.

orange8Колагенът е здрав и неразтеглив с голяма издръжливост на опън и е главен компонент на хрущялите, сухожилията и ставните връзки, както и основен белтъчен компонент на костите и зъбите. Концентрацията му варира от 23% в черепните кости, 50% в хрущялите, 64% в роговицата на окото, до 74% в кожата.

Колагенът укрепва кръвоносните съдове и има важна роля в развитието на тъканите. Той се съдържа в кристална форма в роговицата и лещата на окото.

Заедно с мекия кератин, той осигурява здравина и еластичност на кожата, а при деградацията му с възрастта се получават бръчки. Важна цел за предотвратяване на образуването и отстраняване на вече появили се  бръчки е да се намали разпадането на колагена и да се увеличи количеството му в организма.

Колагенът постоянно се възпроизвежда, но след 25-годишна възраст този процес е затруднен и постепенно отслабва с напредване на възрастта. Забавеният синтез или липсата на колаген предизвиква стареене на меките тъкани и остеопороза на костите. Нарастващият с възрастта дефицит на колаген води и до изсъхване и набръчкване на кожата, както и до намаляване на нейната еластичност.

Колаген се съдържа в следните продукти на АкваСорс:

Флексибилити - гъвкавост и подвижност

Флексибилити от АкваСорс

Флексибилити на АкваСорс е много ефективен при износване, травми, болки и скованост на ставите, както и при остеоартрит, ревматоиден артрит и всякакви други проблеми със ставите. Това се дължи на комплексното и синергично действие на уникалната комбинация от проверени във времето природни лечебни средства в комбинация с клинично изпитани, патентовани съставки с доказана ефективност при ставни проблеми, които нямат аналог или алтернатива на пазара.

Колаген плюс от АкваСорсКОЛАГЕН ПЛЮС ОТ АКВАСОРС

Продуктът Колаген плюс (Collagen Plus) на АкваСорс съдържа най-висококачествения колаген, съчетан с хиалуронова киселина, електрически заредени йонни минерали, осигуряващи основните минерали, микроелементи и редки земни елементи, и Водорасли АФА, които допълнително подсилват способността на колагена в организма да се възстановява.

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси