Кокосово масло за коса

Кокосово масло за коса

Кокосово масло за коса – блестящ ефект

Кокосово масло – изключително полезно не само за косата, но и за целия ви организъм.

То може да се използва в грижата за кожата на тялото като нежен лосион, в готвенето, като избелващо средсто за съби и много други. Кокосовото масло съдържа 50% лауринова киселина, която има антибактериални и противовирустни свойства, а на каприловата дължи действието си против гъбички и дрожди.

Заради това е чудесно средство за възстановяване на наранена или нацепена кожа, а ако искате да предпазите кожата си от раздразнения, го нанасяйте след епилация. Маслото облекчава също упорити кожни заболявания като псориазис, атопичен и себореен дерматит, тъй като поддържа здравословния баланс на кожата. Именно защото кокосовото масло събира в себе си толкова важни вещества с хидратиращ и лечебен ефект, можете да го използвате върху суха и изтощена коса, като особено любимо е на коса, пострадала от дългогодишно обезцветяване.

Начин на употреба на кокосово масло за коса

На места като Индия и Филипините кокосовото масло се използва от векове като лечение, за да се поддържа състоянието на скалпа и да се предотврати сухота.

За да използвате кокосовото масло за косата си, можете първоначално да добавите около чаена лъжичка разтопено кокосово масло на парна баня или на слънце в балсама за коса, който използвате.

Другият начин за използване на кокосовото масло е чрез приготвяне на специална маска. За това ще говорим малко по-късно в статията.

Напълно естествен продукт за бляскава коса, красива кожа и здрави нокти на всяка възраст

Как да познаем качественото кокосово масло за коса?

На пазара се предлагат много и най-различни кокосови масла. Цената на кокосовото масло може да варира в зависимост от неговото качество. Можете да познаете качественото кокосово масло по няколко признака. 

Цвят

Цвят на органично кокосовото масло
Кристално чиста част и “майка”. Имайте в предвид, че ака изглежда кокосовото масло, когато е съхранявано на топло (втечнява се)

Кокосовото масло трябва да има снежнобял цвят. Това важи изключително за така нареченото opгaничнo мacлo.

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси