Хималайска Сол от АкваСорс

Защо замених обикновената сол с Хималайска?!

Защо замених обикновената сол с Хималайска?!

Чували ли сте за невероятната Хималайска кристална сол, която идва директно от Хималаите? Тя е пълна с някои доста невероятни ползи и е задължителна част, която трябва да добавите към вашия килер. Това е абсолютно прекрасна и желана алтернатива пред готварската сол, а и многото факти, на които се натъкнах обясняват защо..

  • История

На първо място! Кое прави Хималайската кристална сол толкова невероятно? Преди повече от 200 милиона години е имало кристализирали легла морска сол, които са били покрити с лава. Това, че те са се запазили в тази девствена, девствената природа, която е заобиколена със сняг и лед в продължение на толкова много години означава, че солта е била защитена от замърсяванията на съвремието. Много хора вярват, че тази розова сол от Хималаите е най-чистата сол, която може да бъде намерена на планетата!!

  • Енергия и минерали

Хималайската сол съдържа същите 84 минерали и елементи, които се намират в човешкото тяло, коeто само по себе си е доста впечатляващо! Някои от тези минерали са: натриев хлорид, сулфат, калций, калий и магнезий.  Тя е ниска на натрий и друго нещо, заради което тази сол е невероятна е нейната клетъчна структура, която съхранява вибрационна енергия. Минералите в тази сол съществуват в колоидна форма, което означава, че те са достатъчно малки, за нашите клетки да абсорбират лесно.

  • Какви точно са ползите?

Някои от ползите, които можете да очаквате от консумацията на тази сол на мястото на редовното – готварска сол, включва:

– Подпомагане на съдовото здраве;
– Подкрепа за здрави бели дробове и дихателната функция;
– Насърчаване на по-стабилнен рН баланс в клетките;
– Намаляване на признаците на стареене;
– Насърчаване на здравословния сън;
– Повишаване на либидото;
– Повишава хидратацията;
– Укрепване на костите;
– Понижава кръвното налягане;
– Подобрява кръвообращението;
– Детоксикация на организма от тежки метали.

  • Сравняване с други соли
  1. Морска сол

Докато все още е по-добър избор от готварска сол, морска сол става все по – обработенa и нека си го кажем, океаните стават все повече и по-замърсени всяка година. Поради девствените условия, в които се съхранява, хималайската сол доказва, че е най-чистата сол на разположение днес.

  1. Готварската бяла сол

Готварската сол е напълно лишена от по-голямата част от своите минерали, с изключение на натрий и хлор. Избелвана и почиствана с химикали и след това нагрявана при изключително високи температури. Йодът, който се добавя към готварската сол е почти винаги синтетичен, което е трудно за възприемане от нашите органи. Това може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Проучванията показват, че за всеки грам от готварска сол, която се консумира, тялото ви ще използва 20 пъти количеството на клетъчната вода, за да се неутрализира количеството на натриев хлорид, който присъства в тази химически третирана сол.

Освен това, много от нас консумират твърде много преработени храни. Тези храни съдържат астрономически количества сол, което не е добре за здравето ни!

Хималайска сол от АкваСорсAS-Salt-Pic 
Розовата хималайска кристална сол на АкваСорс е изключително богата на минерали питателна храна, която е 100% естествена, непреработена, нерафинирана и незамърсена. В нея няма нищо добавено против втвърдяване, не съдържа химикали за почистване и други съставки – розовата хималайска сол е “добра сол“! С нейна помощ можете да презаредите организма си с пълния спектър от незаменими минерали в лесноусвоима йонна форма.

Източник тук.

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси