множествена склероза

Добавки при Множествена Склероза

Множествената Склероза (МС) е заболяване, което изисква комплексен и индивидуализиран подход към лечението. Добавките играят значима роля в този контекст, предоставяйки подкрепа за имунната система, възпалителните процеси и общото здраве на тези, засегнати от това заболяване. В тази статия ще разгледаме подходящите добавки при Множествена Склероза.

Подходящи добавки при Множествена Склероза

1. Водорасли AFA и Имунната Система: Водораслите Aphanizomenon flos-aquae (AFA) се отличават със своята богатата хранителна съставка, включваща витамини, минерали, аминокиселини и бета-каротен. Изследвания показват, че AFA може да подобри функциите на имунната система, като подпомага производството на клетки, отговорни за борбата с инфекции и запалителни процеси, които са характерни за Множествена Склероза.

2. Коластра и Защитата на Нервната Система: Коластра е млечен продукт, предоставящ концентрирани имунологични фактори. Тази добавка може да подобри отговора на имунната система и да помогне в управлението на възпалителните процеси, които засягат нервната тъкан. Коластра е известна също така и със своите антивирусни и антибактериални свойства.

3. Пикногенол и Антиоксидантна Защита: Пикногенолът, екстракт от кората на морска боровинка, е мощен антиоксидант, който намалява възпалителните отговори и помага в защитата на нервната система. Способен е да подобри кръвообращението и да намали оксидативния стрес, който може да увеличи симптомите на Множествена Склероза.

4. Есенциални Мастни Киселини (Омега 3, 6 и 9) и Здравето на Мозъка: Омега-3, Омега-6 и Омега-9 са важни за структурата на мозъчната тъкан и функциите на нервната система. Есенциалните мастни киселини, намиращи се в храни като риба, ленено семе и авокадо, могат да помогнат в намаляването на възпалителните процеси и поддържането на оптимално здраве на мозъка.

5. Увладяване на възпалителните процеси в оргамизма. Както много се говори напоследък, всички проблеми тръгват от червата. Една от онсовните стъпки към подкрепата на здравето трябва да бъде отплавена към подобряване и подкрепа на здравето на храносмилателния тракт.

Хранителната подкрепа е важен аспект от управлението на Множествена Склероза. Водорасли AFA, Коластра, Пикногенол и есенциални мастни киселини представляват обещаващи средства, които могат да подкрепят здравето на нервната система и подобрят качеството на живот на пациентите.

Допълнителни при Множествена Склероза:

1. Витамин D: Добавянето на достатъчно витамин D е от съществено значение за пациентите с Множествена Склероза, тъй като витаминът D може да подобри функциите на имунната система и да помогне в управлението на възпалителните процеси. Хранене, богато на витамин D, включва риба, мляко, яйца и обогатени храни.

2. Зеленчуци и Плодове: Свежите зеленчуци и плодове са източник на антиоксиданти и фибри, които подпомагат общото здраве и могат да помогнат в управлението на теглото. Опитайте се да включите разнообразие от цветя и видове, за да осигурите разнообразие на хранителни вещества.

3. Хидратация: Поддържайте добро ниво на хидратация, тъй като това е важно за функционирането на нервната система. Пиенето на достатъчно вода може да помогне в предотвратяването на дехидратацията, която може да засегне функциите на мозъка.

Множествена склероза:

Множествена Склероза

4. Храни, Богати на противовъзпалителни Вещества: Избягвайте храни, които могат да предизвикат възпаление, като транс-мазнини и захари. Вместо това, предпочитайте храни, богати на противовъзпалителни съставки, като зеленчуци, орехи, спанак и боровинки.

5. Редовна Физическа Активност: Физическата активност е важна за поддържане на общото здраве и добро самочувствие. Предпочетете умерена, подходяща за вас физическа дейност, като ходене, плуване или йога.

6. Управление на Стреса: Стресът може да има негативен ефект върху симптомите на Множествена Склероза. Практики като медитация, дълбоко дишане и релаксиращи техники могат да помогнат в управлението на стреса.

7. Редовни Консултации с Лекар: Най-важният аспект от управлението на Множествена Склероза е редовното следене и консултации с лекар. Лекарят ви може да предостави персонализирани съвети, адаптирани към вашето здравословно състояние.

Важно е тези съвети да се приемат като допълнение към лечението, предписано от вашия лекар. Преди да внесете промени в хранителния си режим или начина си на живот, консултирайте се с медицински специалист.

Ако имате нужда от допълнителна информация или индивидуална консултация за Вашият случай, можете да ни се обадите на тел. 0988850787

Още информация за Множествената Склероза, можете да откриете тук

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси