AQUASOURCE КОЛАГЕН ПЛЮС – един от любимите ни продукти

Това, че AquaSource Колаген Плюс стана един от любимите ни продукти не ни изненадва. Представете си тяло с много суха и тънка кожа, с малки атрофирали мускули, с крехки чупливи кости и нокти. Това са само част от признаците, които могат да се видят при човек с дефицит на колаген (разбира се, може да има и други причини).

Нищо чудно, че козметичната индустрия добавя колаген към много от хидратиращите кремове за лице – никой не иска да изглежда по-стар, отколкото е!

Ето някои от обещанията, които дава козметичната индустрия на използващите обогатените с колаген кремове:
• увеличават еластичността на кожата;
• намаляват бръчките;
• предпазват от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи;
• предотвратяват ранните признаци на стареене;
• предпазват кожата на лицето от загрубяване.

И т. н… Тъжната истина е, че локалното приложение на колаген не върши работа – молекулата на колагена е прекалено голяма, за да може да се абсорбира през кожата. Вместо това трябва да разчитаме тялото ни да го синтезира от нутриентите в храната, но също и да приемаме колаген във вид на капсули или в прахообразна форма.

Колагенът е протеинът, представен в най-голямо изобилие в тялото ни – повече от 25% от протеина в човешкото тяло е колаген. Този структурен протеин е лепилото, което държи всички елементи на тялото в едно цяло. Той дава форма, сила и цялостност на тъканите и органите, държейки всяко нещо на мястото му. Нужен ни е във всяка част на тялото.

Кожата, ноктите и косата ни се нуждаят от него; също така той е част от стволовите клетки, подпомагащи растежа на нова коса. Ставите, сухожилията, лигаментите, мускулите и костите се нуждаят от много колаген; нещо повече – сухожилията са 80% колаген.

Червата също разчитат в голяма степен на наличието на колаген. Някои хора добавят към диетата си костен бульон, тъй като съдържащите се в него аминокиселини са необходими за производството на колаген.

Нутриционистите често препоръчват колаген на хора, които са изложени на стрес, или са получили физически травми, или имат храносмилателни проблеми или дискомфорт. Употребата му е препоръчителна и след оперативна намеса заради богатството му на аминокиселините глицин и пролин, необходими в процеса на заздравяване.

Колагенът придобива все по-голяма популярност и сред спортистите, тъй като допринася за растежа и възстановяването на мускулите. Други части на тялото, където е особено необходим, са очите, сърцето и мозъкът.

Хиалуроновата киселина (ХК) е друга изключително популярна в козметичната индустрия съставка, и напълно основателно. Това е естествено срещащ се в човешкото тяло полизахарид (който е въглехидрат). Благодарение на подобния си на желе строеж може да задържа до 1 000 пъти по-голямо от собственото си тегло количество вода и също като колагена, тялото ни я произвежда всекидневно. Големи количества ХК са открити в извънклетъчните пространства на кожата, т. е. между клетките на кожата. Тук тя осигурява овлажняването и пухкавата кожа на децата и младите хора. Допринася също така за стегнатата еластична кожа.

Влагата, за чието задържане допринася ХК, поддържа младежкия вид на кожата, но това не е единствената полза. ХК е също така основен компонент на синовиалната течност, която намалява триенето между ставните хрущяли и действа като амортисьор и по този начин може да бъде от помощ при скованост и дискомфорт в ставите и други подобни състояния.

Хиалуронова киселина е открита също така в очите, където действа като лубрикант, и това може да бъде особено благотворно за хора, страдащи от сухота на очите.

Телата ни я произвеждат всекидневно, също като колагена. И, разбира се, я използват, така че се налага да продължаваме да я произвеждаме, за да попълваме запасите си, така както трябва постоянно да попълваме запасите в хладилника и килера. С напредването на възрастта скоростта на синтезирането ѝ намалява и дори към тридесетата си година някои започват да усещат разлика в текстурата и качеството на своята кожа. Към четиридесетата си година обикновено успяваме да синтезираме едва около половината от количеството, което сме произвеждали на 18 години, затова всяка помощ отвън би била от полза.

AquaSource използва само най-висококачествен колаген от натурални източници. 

Две капсули AquaSourceКолаген плюс съдържат 660mg  хидролизиран колаген и 40mg хиалуронова киселина от соя (без ГМО, разбира се), 60mg водорасли от езерото Кламат и 40mg червени водорасли. Вземайте 2 капсули дневно. За максимален ефект вземайте до 4 капсули на ден.

AquaSourceКолаген плюссъдържа също така Aphanizomenon flos-aquae от езерото Горен Кламат, едни от най-чистите и най-богатите на минерали водорасли в света. Нашият патентован процес на БиоАктивно сушене BioActive Dehydration® осигурява максимално съхраняване на хранителната им стойност. Червените водорасли допълват картината, правейки продукта още по-пълноценен.

Съставки в препоръчителен дневен прием от 2, 3 и 4 капсули: 
Колаген – хидролизиран                    660mg             990mg                 1 320mg
Aphanizomenon flos-aquae
(водорасли от езерото Кламат)        60mg                90mg                    120mg
Естествено осигуряващи: 
Витамин С                                           5mg (6%*)         7.5mg  (9%*)    10mg (12%*)
Витамин В12                                       0.5mg (20%*)   0.8mg (30%*)    1mg   (40%*)
Витамин В5                                         0.6mg(10%*)   0.9mg(15%*)   1.2mg(20%*)
Lithothamnium Sp.                                40mg                60mg                   80mg
(червени водорасли)    
Хиалуронова киселина (от соя)        40mg                60mg                    80mg
Силициев диоксид                               12mg                18mg                    24mg
Магнезиев стеарат                                 8mg                12mg                    16mg
Капсула: Емулгатор – желатин

*Хранителна референтна стойност в ЕС в %.
Вземайте 2 капсули дневно, с храна. За максимална подкрепа вземайте до 4 капсули дневно.

Здравни твърдения, одобрени от ЕОБХ: 

• Витамин В12 и В5 допринасят за намаляване на чувството за отпадналост и умора.

• Витамин В12 допринася за нормалното функциониране на нервната и на имунната системи.

• Витамин В5 допринася за нормалната умствена дейност.

Данни за алергени:
Съдържа СОЯ (ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА), алерген в съответствие с Разпоредба 1169/2011 на ЕС за предоставянето на информация за храните на потребителите.

1 thought on “AQUASOURCE КОЛАГЕН ПЛЮС – един от любимите ни продукти”

  1. Pingback: Как да се отървем от болките в ставите?

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси