AquaSource Коензим Q10 Комплекс с хром и AquaSource водорасли

„Енергията е единствената универсална валута: една от многото ѝ форми трябва да бъде трансформирана до друга, за да могат звездите да блестят, планетите да се въртят около орбитата си, растенията да растат и цивилизациите да еволюират.“ 
Вацлав Смил

Както научаваме всички в училище, тялото ни се нуждае от енергия и ензими за своята дейност. Но онова, което не всички сме учили е, че ензимите, от своя страна, се нуждаят от помощници, наречени „коензими“. Това може да са витамини, минерали или други, подобни на витамини молекули. Един от тях е коензим Q10.

Без ензимите и коензимите трансформациите в тялото не биха се осъществявали достатъчно бързо, за да осигурят продължаването на живота. Тук спадат всички дейности – от преобразуването на хранителните вещества в енергия в клетките до разграждането на използваните хормони, образуването на нови клетки и т. н. Следователно коензимите са жизненоважни за трансформациите в тялото.

Коензим Q10, изписван също и като CoQ10, е освен това мощен антиоксидант, произвеждан естествено от тялото. Но, за съжаление, с увеличаването на възрастта нивото му намалява. Възможно е на петдесет години човек да произвежда едва половината от количеството, което е генерирал на двайсет години, и тази тенденция продължава с годините. Нищо чудно, че започваме да „издишаме“, след като минем трийсетте!

Сърцето, черният дроб, мускулите и венците се нуждаят от особено големи количества СоQ10; затова, ако при миене или почистване с конец на зъбите забележите дори съвсем малко кървене, това е ясна индикация, че се нуждаете от допълнителен прием на СоQ10.

Има два различни метода за производството на СоQ10. Единият използва „натурален“ процес, а другият – синтетичен процес на химически синтез. При натуралния процес, известен като „биологична ферментация и извличане“, се използват живи организми. Синтезираният посредством химически процес СоQ10 всъщност е различен продукт, съдържащ химически съединения, каквито няма в натуралната форма. AquaSource CoQ10 комплекс съдържа натуралната форма CoQ10.

 Една капсула от продукта съдържа също така 200 mg хром (под формата на пиколинат). Този минерал играе изключително важна роля при метаболизма на кръвната захар и на всички хранителни групи – въглехидрати, протеини и мазнини. Формулата на AquaSource осигурява значително количество от този толкова важен минерал – 500% от хранителната референтна стойност, затова е извънредно ефикасна за стабилизиране на кръвната захар, което е безценно, като се има предвид с колко високо съдържание на захар е диетата на съвременния човек.

Естествено, добавили сме и AquaSource водорасли.

AquaSource водораслите са изключително богат и екологично чист източник на ключови нутриенти, като над 60% от тях са протеини. Те допринасят за намаляване на умората, включително и на хроничната, подпомагат нервната и имунната система, и това са само част от ползите от тях.

Богати са на ценния антиоксидант бета-каротин, както и на витамините С, В5 и В12. Освен това са превъзходен източник на желязо и други незаменими минерали. Витамините В5 и В12 играят важна роля за съхраняване на енергийните нива с напредването на деня.

Желязото и витамин В12 са от основно значение за доставянето на кислород до клетките, допринасяйки по този начин за увеличаване на енергията и силата.

Съставки:
Всяка капсула осигурява:
Aphanizomenon flos-aquae
(Водорасли от езерото Кламат)                 100 mg
Естествено осигуряващо: 
Витамин С                                                         9 mg (11.3%*) 
Витамин В12                                                 0.84 mg   (34%*) 
Витамин В5                                                       1 mg(16%*) 
Желязо                                                             3.4 mg  (24%*) 
СоQ10                                                                 90 mg
Хром пиколинат, осигуряващ
елемента хром                                               200 mg   (500%*)
в основа от оризово брашно
Капсула: Емулгатор – желатин
*Хранителна референтна стойност в % в ЕС

Указания за употреба: 
Вземайте 1 капсула дневно по време на хранене.

Здравни твърдения, одобрени от ЕОБХ: 
• Витамините В12 и В5 допринасят за намаляването на чувството за отпадналост и умора.
• Витамин В12 допринася за нормалната функция на нервната и на имунната системи.
• Витамин В5 допринася за нормалната умствена дейност.
• Желязото подпомага нормалните когнитивни функции.
• Хромът допринася за поддържане на нормални нива на кръвната захар.

Здравни твърдения, одобрени от ЕОБХ: 
• Витамините В12 и В5 допринасят за намаляването на чувството за отпадналост и умора.
• Витамин В12 допринася за нормалната функция на нервната и на имунната системи.
• Витамин В5 допринася за нормалната умствена дейност.
• Желязото подпомага нормалните когнитивни функции.
• Хромът допринася за поддържане на нормални нива на кръвната захар.

Данни за алергени:
Не съдържа алергени в съответствие с Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси