Диабет и суперхраните на АкваСорс

Хиалуронова киселина

Хиалуронова киселина

С напредване на възрастта съдържанието на хиалуронова киселина в организма намалява. С помощта на поддържащи продукти, които я съдържат в по-високи количества, равновесието може да се възстанови до известна степен.

Хиалуроновата киселина забавя процеса на стареене, като се явява един от най-разпространените мукополизахариди, синтезирани от организма. Тя е главен компонент на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изгражда основата на междуклетъчното вещество.

Хиалуроновата киселина се смята за “задържащото влага чудо”. Впечатляваща е способността й да задържа от 1000 до 4000 пъти повече вода от собственото й тегло. Това е много повече, отколкото могат да свържат другите природни или синтетични вещества. Хиалуроновата киселина задържа влагата в колагена и еластина, намиращи се в кожата. Тя действа като лепило, което ги свързва, като по този начин придава гладкост на грубите кожни повърхности и значително подобрява облика на кожата.

Препаратите за поддържане на кожата, които съдържат хиалуронова киселина, повишават съдържанието на влага в горните клетъчни слоеве на кожата. Те снабдяват зрялата и суха кожа трайно с влага, водят до изглаждане на кожната повърхност и укрепват съпротивителните сили на кожата. Друга положителна черта на хиалуроновата киселина е, че намалява сухотата, сърбежа и изгарянето.

Хиалуронова киселина се съдържа в следните продукти на АкваСорс:

Колаген плюс от АкваСорс с йонни минерали и хиалуронова киселина

Продуктът Колаген плюс (Collagen Plus) на АкваСорс съдържа най-висококачествения колаген, съчетан с хиалуронова киселина, електрически заредени йонни минерали, осигуряващи основните минерали, микроелементи и редки земни елементи, и Водорасли АФА, които допълнително подсилват способността на колагена в организма да се възстановява.

Флексибилити от АкваСорс

Флексибилити на АкваСорс е много ефективен при износване, травми, болки и скованост на ставите, както и при остеоартрит, ревматоиден артрит и всякакви други проблеми със ставите. Това се дължи на комплексното и синергично действие на уникалната комбинация от проверени във времето природни лечебни средства в комбинация с клинично изпитани, патентовани съставки с доказана ефективност при ставни проблеми, които нямат аналог или алтернатива на пазара.

ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА е едно от най-силните оръжия срещу стареенето. Много от вас познават хиалуроновата киселина като филър за попълване на бръчките, но тя е почти толкова ефикасна и като хранителна добавка.

За кожата хиалуроновата киселина е синоним на младост. С годините, кожата става по-суха, бавно губи еластичност и дава път на бръчките. Хиалуроновата киселина играе ключова роля в този процес, защото има уникалната способност да задържа вода – 1000 мл на грам собствено тегло. С повече хиалурон кожата, освен че е подхранена и хидратирана, изглежда по-гладка, по-мека и по-млада. Хиалуроновата киселина е от особена полза за функционирането на всички меки тъкани.

Хиалуроновата киселина е и изключително важна за здравето на ставите и предпазването от остеоартрит. Тя е отговорна за гъвкавостта на хрущялите и тяхната способност да устояват на тежести. Като един от основните компоненти на клетъчната матрица, хиалуроновата киселина е важна съставна част на ставните хрущяли.

Хиалуроновата киселина се среща естествено в човешкия организъм. Тя е естествен глюкозаминглюкан и се съдържа в съединителната, нервната и епителната тъкан. Хиалуроновата киселина е един от основните компоненти на клетъчната матрица – тъканта, която дава структурна подкрепа на клетките. На кратко, хиалуроновата киселина поддържа много важни части от човешкото тяло.

Всеки човек съдържа около 15 грама хиалурон, но една трета от тях се разграждат и регенерират всеки ден. С годините способността на организма да регенерира хиалурона намалява и се появава нуждата от малко външна помощ, която може да е под формата на крем с хиалурон, филър за инжектиране или просто хранителна добавка.

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси