Суперхрани за домашни любимци

Суперхрани за домашни любимци

Д-р Аврамова разказа за суперхраните, които в малко количество съдържат голяма концентрация на витамини, макро- и микроелементи, мастни киселини и други полезни съставки. Всички тези полезни вещества са необходими на клетките в телата на домашните любимци, така че те да функционират както трябва.

За съжаление храната на домашните любимци почти не съдържа ензими и това води до изтощаване на организма им. От друга страна суперхраните са сурови биогенни храни, които съдържат много ензими – когато тялото ги приема, то получава много голямо количество енергия, а за усвояването им изразходва много малко енергия.
Ето и няколко суперхрани от АкваСорс, които са много полезни за домашните любимци:


Водорасли АФА

– Осигуряват висококачествени 100% естествени вещества – над 40 микро- и макроелемента, почти цялата гама витамини (естествени и лесно усвоими) и др.

– Пречистват и помагат за изхвърляне на токсините – започва се с малко и постепенно приеманото количество се увеличава, като домашните любимци трябва да пият и повече вода.

– Съдържат над 50% лесно усвоим протеин – градивен елемент, който изгражда всяка клетка, тъкан и орган.

– Чудесна профилактика срещу анемия – съдържат хлорофил, желязо и фолиева киселина, които помагат за изграждането на хемоглобина в червените кръвни клетки – без достатъчно хемоглобин домашните любимци развиват анемия, което, за съжаление, е често срещано.

– Подпомагат имунната система – съдържат фикоцианин, който е силен антиоксидант, стимулиращ отделянето на стволови клетки.

– Подобряват храносмилането – съдържат голямо количество ензими, като могат да се комбинират и с продукта Храносмилателни ензими (3-5 пъти седмично по 1 капсула) за повече енергия и удължаване на живота на домашните любимци.

– Удължават живота на домашните любимци – чудесни са за профилактика срещу хронични бъбречни и чернодробни заболявания при напреднала възраст.

Дозировка (на ден):

– Котки: по 1 капсула, смесена с пауч, консерва или във вода (може да се дава разтворена със спринцовка в устата).

– Кучета: до 15 кг – 1 капсула; 15-30 кг – 2 капсули; над 30 кг – 3 капсули.

При нужда може да се дават и по-големи количества.


Зелена енергия

– Храни тялото и дава много енергия на домашните любимци.

– Подсилва имунната система – клетъчният имунитет не е добре развит при младите животни.

– Полезна е при бременни животни – за износване на здрави плодове, по време на раждането (за повече тонус) и след раждането (за здрава кърма).

– Мощна алкализираща храна, която помага за поддържане на оптимално pH в организма – особено полезна при склонност към образуване на камъни в жлъчния и пикочния мехур (това се случва при подкислен организъм).

– Много полезна при стрес – например смяна на дом, пътуване, посещение при ветеринар или поява на нов член на семейството.

– Съдържа над 50% протеин, също витамини, бета-каротин (силен антиоксидант) и др.

Дозировка – както при водораслите АФА.


Коластра от крави

– Коластрата от крави е биоадекватна към всички бозайници – не е специфична само за собствения си вид.

– Уникална защита срещу вируси и бактерии – идеален природен антибиотик: съдържа готови антитела към множество бактерии – Ешерихия коли, Хеликобактер пилори, различни видове стафилококи, стрептококи и др.

– Повишава имунитета – имунната система има памет, т.е. ако се е срещала в миналото с агента, бързо се получава реакцията антиген-антитяло; коластрата осигурява готови имунни тела и тялото „преписва“ от нея – тя се явява като матрица, за да може тялото да произведе по-бързо имунни клетки и да се справи с външните нашественици.

– Възстановява и заздравява лигавиците на дихателната и храносмилателната система – много полезна при язва на стомаха и дванадесетопръстника.

– Чудесна профилактика срещу алергии, астма, рак и автоимунни заболявания.

– Съдържа растежни фактори – за порастване на малките животни.

– Помага за здрави кости, стави, мускули, при фрактури, изгаряния, наранявания (може да се поръсва върху рани като прах).

– Удължава живота на домашните любимци.

– Приема се с охота от всички бозайници (дори мишки, хамстери и др.).

– Може да се дава КолАктив или КолАктив 3 (особено при храносмилателни проблеми).

Дозировка (на ден):

– Котки: 1 капсула – поръсена върху храна или разтворена във вода.

– Кучета: до 12 кг – 1 капсула; 12-32 кг – 2 капсули; над 32 кг – 3 капсули.

При нужда може да се дават и по-големи количества.


Бифидус комплекс

– Възстановява баланса на чревната флора при домашните любимци.

– Особено полезен при повръщане или разстройство  – дава се в комбинация с коластра.

– Задължително се дава при приемане на антибиотик.

Дозировка (на ден):

– Котки: 1 капсула

– Кучета: до 30 кг – 1 капсула; над 30 кг – 2 капсули.

Знаехте ли, че апендиксът изпълнява функцията на резервоар за пробиотици при храносмилателни разстройства? След отминаването им пробиотиците от него отново се разпространяват по храносмилателната система.


Комплекс Есенциални Мастни Киселини (ЕМК)

– За профилактика на кожни заболявания, инсулт, инфаркт, хормонални проблеми и за регулиране нивата на кръвната захар.

– За укрепване на имунната система и кръвоносните съдове.

– За здрава кожа, лъскава козина, здрави стави.

– Удължават живота на домашните любимци.

– Мастните киселини влизат в състава на стените и мембраните на всички живи клетки и ги предпазват от токсини, микроорганизми и алергени.

– Незаменимите мастни киселини не могат да се произвеждат от телата на домашните любимци и трябва да се приемат допълнително.

Дозировка (на ден, най-добре разделени на 2 приема):

– Котки: 10 капки – може да се капят и по козината (котките са големи чистници и ги изблизват).

– Кучета: до 10 кг – 10 капки; 10-30 кг – 15-20 капки; над 30 кг – 30 капки.
Изброените продукти са полезни не само за кучета и котки – могат да се дават и на други дребни бозайници и птици.


Д-р Аврамова специално обърна внимание на кучешката кашлица (инфекциозен трахеобронхит), която е типична за пролетта, лятото и есента. Причинява се от вирус и бактерия и за нея е характерна продължителна остра, суха и дразнеща кашлица, а при отпадане на имунната система може да се получат и усложнения (най-често пневмония). За профилактика на кучешката кашлица препоръча комбинацията от коластра, Зелена енергия и ЕМК.

Домашните любимци са голяма радост за стопаните си и на практика стават част от семейството им. За съжаление обаче те живеят по-малко от нас и в един етап от живота им остаряват и започват да страдат, а ние страдаме заедно с тях…

Съветът на д-р Аврамова:
Давайте продуктите на АкваСорс на домашните ви любимци, за да са здрави и да удължите живота им – така ще може да бъдете с тях и да им се радвате по-дълго време!

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси