Селен

Селенът е основен клетъчен протектор – важен елемент от антиоксидантната защита. Недостигът на Селен води до намаляване на имунитета и работоспособността на щитовидната жлеза, преждевременно стареене, проблеми в сърдечносъдовата система, ендокринни, онкологични заболявания. Селенът подпомага един от най-важните антиоксидантни ензими в тялото – глутатион пероксидазата – ензим, обезвреждащ свободни радикали, с които много други антиоксиданти не могат да се справят. В организма, лишен от този защитен микроелемент, се натрупват тежки метали, като олово, кадмий, живак; повишава се токсичността на тютюневия дим и неблагоприятната градска среда, наситена с отработени автомобилни газове. Селенът извежда от тялото тежки токсини от организма, като алуминий и живак.

Селенът предпазва от увреждане черния дроб, засегнат от токсини или инфекции, подобрява състоянието при себорея и други кожни заболявания.

По данни на научния институт по онкология на САЩ, при пациенти, приемащи профилактично микродози Сeлен, смъртността при най-разпространените онкологични заболявания (на белите дробове, простата, дебелото и правото черво) се намалява с 49%.

Селенът е една от важните съставки в продукта Ливър Кленз на Аква Сорс (90% от дневната доза в 2 капсули), в комбинация с витамин С и витамин Е.

1 thoughts on “Селен”

  1. Pingback: Коронавирус, можем ли да се предпазим?

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси