Пубертет и продуктите на АкваСорс

Пубертет и продуктите на АкваСорс

Д-р Петър Найденов за важността на правилното хранене по време на пубертета.

Важно: Консултирайте се с Вашия лекар преди да давате каквото и да било на Вашето дете!
През пубертета организмът се развива много бурно и се нуждае от особено добра и богата храна. Тогава също така се отключват някои от хроничните болести, в това число и някои психични болести.

Пубертетът е период на преустройство на цялата обмяна на веществата и най-вече – на ПНЕИ системата. Знаем, че микроводораслите действат целенасочено върху епифиза, хипофиза, хипоталамус, които пък са свързани с биологичния часовник и с цялата ендокринна и имунна система. Ето защо децата в тази възраст имат по-голяма нужда от тях отколкото по-малките деца, особено при признаци на разбалансиране на тази система.

Пубертетът при момичетата

При момичетата в началото менструалният цикъл не е добре установен и се получават различни първични или вторични форми на аменорея или дисменорея. Клетъчното гладуване и неправилното хранене в детството понякога водят до затлъстяване и такива момичета навлизат в пубертета с наднормено тегло. По това време обаче те стават особено чувствителни към външния си вид и реагират болезнено на забележки във връзка с него, особено когато са направени от приятелки или момчета, които харесват.

Това ги кара да предприемат драстични мерки, изразяващи се най-вече в спазване на безмилостни диети, които задълбочават клетъчното гладуване и разстройват още повече метаболизма. Така много лесно се стига до потискане на менструалния цикъл, тъй като организма се стреми да запази намалените си жизнени сили.

Сравнително често през пубертета се отключва дори анорексия, която обикновено води до разстройство на менструалния цикъл при момичетата. Това е особено опасно, когато в същото време децата тренират. Например момичетата, които тренират художествена гимнастика, се стремят да поддържат минимално тегло и това води често до нарушения в менструалния им цикъл.

Практиката показва, че включването на микроводорасли (обикновено Лесно начало или Зелена енергия), ЕМК (Есенциални мастни киселини), Коластра и Муун Райз с див ямс за един-два месеца обикновено води до възстановяване на липсващия менструален цикъл. По-продължителната употреба увеличава ефекта.

Ако все пак децата наистина искат да свалят някой и друг килограм, това може да стане без никаква вреда за здравето им с Lighten-up! в съчетание с ЕМК, Коластра и Коензим Q10 с хром. Така родителите могат да бъдат напълно спокойни, че децата им, едновременно с отслабването, подобряват имунитета си и балансират ендокринната си система. Тези продукти са особено подходящи за спортуващи младежи и девойки, трениращи художествена гимнастика или балет, както и 2-3 месеца преди абитуриентския бал.

Пубертетът при момчетата

По време на пубертета момчетата се опитват да тренират и да натрупват мускули, за да подобрят външния си вид. В такъв случай те, често даже тайно от своите родители, прибягват до помощта на анаболни препарати или всевъзможни хранителни добавки. От една страна не се знае доколко те са чисти и безопасни, а от друга – употребата в тази възраст на анаболи, особено ако става дума за хормонални препарати, може впоследствие да доведе до увреждане на сърдечно-съдовата или други системи и до здравословни проблеми от всякакъв характер.

Тази опасност може да бъде избегната ако родителите им осигурят Коластра, Зелена енергия и ЕМК, както и Коензим Q10 с хром с цел повишаване на енергията и мускулната сила. Това са напълно безвредни продукти без никакви странични явления и освен това, повишават интелигентността и въздействат благотворно върху нервната, кръвотворната, имунната и всички останали системи на тялото.

Генетичен потенциал

Не всяко дете дораства до целия потенциал на своите гени. Вината за това е главно в неправилното хранене, ваксинациите, стреса, замърсяването на околната среда и приемането на прекалено много лекарства. Особено в семейства, в които родителите са с по-дребен ръст, е абсолютно задължително на децата да се дава редовно Коластра и Зелена енергия. Това е едва ли не единственият начин (или поне аз не познавам по-добър и безвреден) детето да порасте максимално на ръст и да се развие докрай.


Статията е откъс от книгата “Зелените лъчи на светлината” от
д-р Петър Найденов.

За автора: д-р Петър Найденов е педиатър, холистичен лекар и класически хомеопат, който използва в своята практика здравословните храни на АкваСорс вече повече от 13 години.


Важно: Консултирайте се с Вашия лекар преди да давате каквото и да било на Вашето дете!

Още продукти на Аквасорс:

Leave a Comment

Начало
Акаунт
Количка
Търси