Лечебно гладуване и суперхраните на АкваСорс

Лечебно гладуване и суперхраните на АкваСорс

Научете повече за подходящите продукти на АкваСорс, които могат здравословно да подпомогнат разтоварващите диети и лечебното гладуване.

Лечебното гладуване е един деликатен метод, който не винаги се разбира добре от широката общественост. Става така, че някои от онези, които го практикуват, вместо да си помогнат, си вредят. Затова излизаме с предложения, които биха улеснили провеждането му и биха увеличили положителните му резултати.

Непосредствено преди лечебното гладуване е добре да се приемат коластра, Ацидофилус и бифидус, за да бъде регенерирана чревната флора, която е от изключително голямо значение за общото състояние на храносмилателната и имунната системи.

По време на самото гладуване, когато се образуват свободни радикали и е необходима повече енергия за по-доброто изчистване, е добре да се приемат Супер Антиоксидант и коензим Q10. Естествено, с цел осигуряване на организма на някои жизнено необходими съставки, е препоръчително да се приемат Водорасли АФА или Зелена енергия, разтворена във вода. Ако гладуването не е само на вода, а и с плодови сокове, да се разтварят в тях.

През третия етап – захранването, е много добре да се приемат храносмилателни ензими с водорасли с цел по-бързото възстановяване на храносмилателната функция и облекчаване на организма.

Друг проблем при гладуване е опасността от нарушаване на алкално-киселинното и водно-електролитното равновесие. Суперхраните могат да помогнат за разрешаването му. Включването им към програми за лечебно гладуване и пречистване увеличава благотворния им ефект.

Предупреждавам онези, които искат да се подложат на лечебно гладуване, да го правят под наблюдението на специалисти. Ако искате да изкарате няколко дена само на вода, без никаква храна, имайте предвид, че микроводораслите почти не съдържат калории (само 4 кал./г.), и че с тях се въвеждат само изключително необходими за тялото съставки. А коластрата осигурява растежни фактори и инфопептиди, които помагат на регенерацията. Ето защо е разумно да се приемат по 1-2 грама водорасли и по 2 капсули коластра на ден дори и при пълно гладуване.

При някои хора, изпробвали лечебното гладуване, може да останат увреждания вследствие неправилното му провеждане – най-вече недоимъчни състояния поради липса на микроелементи, есенциални аминокиселини, ЕМК, витамини и др. Тези липси, особено при по-продължителни или чести гладувания, може да се отразят отрицателно върху общото здравословно състояние. Ако гладуването се съчетае с приемане на суперхрани, такава опасност няма.

Някои ще попитат: Как така – хем гладуване, хем суперхрани? Всичко зависи от това, какъв резултат се гони. Ако целта на гладуването е подобряване на здравето, определено е добре то да се съчетава с водорасли, коластра, ЕМК, Коензим Q10 с хром и Супер Антиоксидант, или да се направи по-мек вариант с Лайтън-Ъп и сокове. Ако целта е да се постигнат духовни цели, тогава е добре да се приемат само Водорасли АФА, които помагат за разгръщане на висшите психични способности. Ако целта е да се кали волята или гладуването е по религиозни причини, тогава то е само на вода.


Статията е откъс от книгата “Зелените лъчи на светлината” от
д-р Петър Найденов.

За автора: д-р Петър Найденов е педиатър, холистичен лекар и класически хомеопат, който използва в своята практика здравословните храни на АкваСорс вече повече от 13 години.

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси