Кокосовото масло - от какво се определя цената му

Кокосово Масло Цена – какви са цените в България?

Кокосово Масло Цена

Каква цена има кокосовото масло?

Цената на кокосовото масло е широко коментирана тема, особено в България. Средната цена на кокосовото масло на българския пазар е доста висока в сравнение със средната работна заплата.

Подразбира се, че твърде евтиното кокосово масло би било подозрително, тъй като това говори за ниско качество.

Цената зависи и от закупеното количество. Обикновенно, колкото по-голяма разфасовка закупите толкова по-евтино ще ви излезе крайния продукт на база килограм.

Качеството на кокосовото масло също се определя до някаква степен и от неговата цена.

На пазара в нас важат и стандартните правила за търсене, предлагане, конкуренция и други, които също влиаят върху цената на кокосовото масло.

За да сте сигурни, че сте избрали правилното кокосово масло се стремете да намерите баланса между цена и качество на избрания продукт, за да сте доволни от закупеното кокосово масло.

Кокосовото масло е важна част от вашата дневна диета и като такова, то трябва да бъде с добро качество.

Как се извлича кокосово масло и защо цената му е висока?

Кокосовото масло е растителна мазнина извличана от копрата – ядката на кокосовия орех. В тропиците това е основната мазнина, която ежедневно влиза в менюто на милиони хора. Най-често се получава чрез горещо пресоване на изсушената вътрешност на кокосовия орех, а по-рядко – по метода на студеното пресоване. Този метод е по-щадящ, което позволява да се запазят всички полезни свойства на маслото. Обаче при този метод може да се получат не повече от 10% от цялото съдържание на масло. Такова масло се нарича „върджин кокосово масло“ (англ.: virgin coconut oil, VCO) и е много по-скъпо.

Както разбираме, извличането на “екстра върджин кокосово масло” изисква много повече усилия, продукт и крайния резултат е много по-малко. Това води до по-високата му цена спрямо кокосовото масло, което е извлечено чрез пресоване на изсушената вътрешност на кокосовия орех.

Кокосовото масло е продукт, който има много благоприятни за организма качества, използва се и в козметиката и много други сфери на живота. Това също допринася за голямото търсене и по-висока цена, на която се предлага.

Кратка част от ползите от употребата на кокосово масло са:

  • Може да се използва успешно в кухнята
  • Има благоприятно влияние върху косата
  • Има благоприятно цялостно влияние върху човешкия организъм

Кокосово масло – средна цена в България

Цената на кокосовото масло в България може да варира между 10 и 20-25 лв. за половин килограм.

Факторите, които влиаят върху цената на самото масло са многобройни и би било трудно да се посочат.

Разбирасе 10 лв. за половин килограм кокосово масло е твърде ниска цена. Дори маслото да изглежда “бяло и качествено” най-вероятно е силно рафинирано. Трябва да внимавате с цвета, вкуса и мириса.

За съжаление кокосовите масла се произвеждат далеч от нашата родина и тяхната цена е силно завишена поради допълнителните разходи за отглеждане, добив, внос, транспорт, цени на складове и надценката на крайния търговец от който закупувате продукта.

Много онлайн и физически магазини в България предлагат различни по вид, цена и качество кокосови масла. В нашия онлайн магазин ще откриете  отличен баланс между  цената и качеството за всички продукти предлагани в нашия уеб сайт.

За да получите качественно кокосово масло в своята дневна диета ще е нужно да инвестирате около 15-18 и повече лв. за половин килограм. По-скъпите масла обикновенно са по-качествени.

Paзбиpa ce, тpябвa дa внимaвaмe зa oбщитe пpизнaци зa ĸaчecтвeнo ĸoĸocoвo мacлo, зaщoтo няĸoи бългapcĸи тъpгoвци нямa дa ce замислят дa поставят висока цeнa нa eвтин пpoдyĸт. Придържайте се към известните марки като Rapunzel, Zido, Zoya, Bio Planete и други.

Обърнете внимание на „cтpaнa нa пpoизxoд“. Възможно е страната произход и страната на производство да се различават, тъй като кокосовото масло може да е произведено в Шри Ланка, а опаковано, т.е. произведено в Полша, което е нормално.

Същевременно, твърде висока цена, примерно от над 30 лв. за половин килограм ще означава че плащаме за марка, а не за качество.

Кокосово масло цена – заключение

Най-общо казано, ако държите да получите качественно кокосово масло с добри характеристики, бъдете готови да инвестирате не малка сума, тъй като цената на продукта е сравнително висока за да получите добро качество.

Каква сума да инвестирате в кокосовото масло, което закупувате разбира се е абсолютно личен избор. Надяваме се, че нашата статия ви е помогнала да откриете продукт, който да отговаря на вашите изисквания за качество и ценови стандарти!

Ще се радваме, ако споделите своя опит за кокосовите масла и тяхната цена в коментарите към тази статия.

1 thought on “Кокосово Масло Цена – какви са цените в България?”

  1. Pingback: Кокосово масло за коса

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси