Кокосово масло - ползи за здравето и красотата

Кокосово масло – ползи за здравето и красотата

Около 50% от състава на кокосовото масло е лауринова киселина – наситена мазнина, която повишава нивата на холестерола в кръвта чрез повишаване на количеството на липопротеините с висока плътност (HDL) и липопротеините с ниска плътност (LDL). Това може да създаде по-благоприятен профил на холестерол в кръвта, въпреки че не е ясно дали кокосово масло може да насърчава атеросклероза по други начини. Тъй като голяма част от наситените мазнини в кокосовото масло са под формата на лауринова киселина, кокосово масло може да бъде по-добра алтернатива на частично хидрогенирано растително масло. В допълнение, върджин кокосовото масло е съставено предимно от средноверижни триглицериди, които не носят същите рискове, както други наситени мазнини.

Абонирайте се за нашия безплатен бюлетин:

В козметиката

Кокосово масло

Кокосовото масло омекотява и овлажнява кожата. Използва се и в производството на различни есенции, масажни масла и други козметични продукти. Има широка употреба и в производството на сапуни поради силните си антибактериални и противогъбични качества.

Кокосовото масло може да се използва както за кулинария, така и за козметика. При високи температури се топи и консистенцията му наподобява козметично олио за тяло, а при ниски градуси, то има кремообразна, дори твърда текстура . Веднъж втвърдено кокосовото масло може да се разтопи, както и обратното. Суровото кокосово масло има силен аромат на кокос. Често се използва за приготвянето на сурови и термичнообработени десерти.

Leave a Comment

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси