Коензим Q10 на AquaSource – Сега два пъти по-мощен!

Коензим Q10 комплексПрез последните 20 години Коензим Q10 се превърна в най- популярната хранителна добавка в целия свят. Някои хора вярват, че коензима е изключително важен за поддържането на нормалната работа на тялото и би трябвало да се преименува на „Витамин Q“.

Поради факта, че CoQ10 е толкова важен за нашето здраве, сега AquaSource УДВОЯВА количеството CoQ10 в своя много популярен Коензим Q10 комплекс (той съдържа също и важните Хром пиколинат и AquaSource водорасли).

Коензим Q10 е открит през 1957 г. от Фредерик Крейн в Университета Пирдуи, Индиана, САЩ. Той го нарича „убихинон“, защото CoQ10 се намира в митохондриите на почти всяка клетка на тялото. Думата убихинон, произлиза от „ubiquitous“, която означава „присъстващ, появяващ се навсякъде“. Митохондриите са като мънички пещи, произвеждащи енергия.

Четири години по-късно, Питър Мичъл, роден в Графство Съри, Англия, работил в Университета в Единбург, разбрал как коензим Q10 произвежда енергия на клетъчно ниво. За това откритие той получава Нобелова награда за химия през 1978 година.

Коензим Q10 е натурална субстанция, която се произвежда от тялото, но капацитета на производство намалява значително със стареенето.

Известно е, че Коензим Q10 „рециклира“ антиоксидантите като витамин Е и витамин С. Поради тази причина той е популярен сред хората, които вземат сериозни мерки срещу ефектите на стареенето. Това има смисъл тъй като е известно, че с възрастта нивата на Коензим Q10 значително намаляват.

Има два различни метода, които могат да се използват за производството на Коензим Q10. Единият процес е „натурален“, а другият – синтетичен. Естественият процес използва живи организми и е известен като „биологична ферментация/процес за извличане“. Коензим Q10 може също да се синтезира в химичен процес, при който се произвежда подобен, но ясно различим продукт, съдържащ химични съставки, които не се откриват в естествена форма. Коензим Q10 комплекс на AquaSource съдържа натурален коензим Q10

Количка
Начало
Акаунт
Количка
Търси